"Koko Vandevej (SAD)"
"Koko Vandevej (SAD)"

Amerikanke počistile Nemice iz Fed kupa

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.02.17. | 10:23

SAD u polufinalu igraju protiv aktuelnih šampionki iz Češke. Drugi par čine Belorusija i Švajcarska

Koko Vandevej (SAD)Ženska teniska reprezentacija SAD slavila je u četvrtfinalnom duelu ovogodišnjeg izdanja Svetske grupe Fed kup nad Nemačkom. Trenutni rezultat je 4:0 i samo se čeka de se završi obračun dublova koji nema nikakav takmičarski značaj pošto je za prolaz u naredno kolo dovoljno tri trijumfa.

Početak ovog duela koji je igran na Havajima je bio veoma turbulentan, pošto je prvo zbog obilnih padavina odložen za jedan dan, a potom je i prilikom intoniranja himni pevač nemačku otpevao sa stihovima iz vremena nacizma. Duel je obeležila predaja Julije Gerges zbog povrede prilikom klizanja pri rezultatu 6:1, 4:1 za Koko Vnadevej, što je bio drugi poen za SAD. Konačni, treći osvojila je baš Vandevej nakon preokreta protiv Andree Petković.  

Izabrane vesti

Reperezentacija SAD će imati veoma težak posao u polufinalu pošto ide na megdan Čehinjama (savladale Španijju 3:2), aktuelnim šampionkama ovog prestižnog takmičenja. Drugi polufinalni par čine Belorusija (pobedila Holandiju 4:1) i Švajcarska (bolja od Francuske 4:1). Polufinala Fed kupa igraju se 22. i 23. aprila.

(foto: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara