"Ander Erera"
"Ander Erera"

Ander Erera je fudbal-fanatik i lokal-patriota: Možete promeniti ženu, devojku, ali ne i klub za koji navijate

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.02.15. | 12:11

„Ja sam malo fudbalski romantik. Mogao sam da se divim igračima iz najvećih timova, ali su mi idoli bili Saragosini igrači“, rekao je vezista Mančester Junajteda

Ander EreraKritičari modernog fudbala stalno komentarišu da je igra izgubila deo svoje draži zato što igračima više nije stalo do klubova za koje igraju, ne navijaju ni za jedan tim, razmišljaju samo o novcu, ali Ander Erera je odlučio da ih razuveri. Vezista Mančester Junajteda je pravi zaljubljenik u fudbal, ali i lokal patriota.

Španac je rekao da će uvek navijati za Real iz Saragose i da je kao mali idolizovao samo igrače ovog tima, među njima i trenera Sanderlenda Gustava Pojea.
"Moje srce pripada Saragosi, ali ja volim sve o fudbalu. Ja sam malo fudbalski romantik. Moraš da navijaš za svoj lokalni tim – uvek. Moji idoli su bili Gustavo Pojet i Najim. Mogao sam da se divim igračima iz najvećih timova, ali su mi idoli bili Saragosini igrači. To je bio moj tim, jeste moj tim i uvek će biti. Možeš promeniti, ženu, možeš promeniti devojku, ali ne i klub za koji navijaš", rekao je Erera.

Izabrane vesti

Od malih nogu je Ereru zahvatila fudbalska groznica i nije ga pustila do sada.
"Moja strast je fudbal. Jednom mi je majka poklonila igračku automobila, rekao sam joj: ’Hvala mama, ali ja to ne želim. Želim dresove, kopačke, opremu’. Kada je moj tata putovao u Argentinu rekao sam mu da mi donese dres Independijentea, River Plate ili Boke Juniors. Morao je to da uradi", rekao je.

Španac ipak ima i drugih interesovanja, ali ne bi želeo da nam bude kolega.
"Fudbal je moja strast, ali sam počeo i da studiram žurnalistiku. Ako me pitate da li ću u budućnosti raditi kao sportski novinar, moj odgovor je ’ne’. Da ne igram fudbal možda bih se bavio turističkim novinarstvom, kao što radi Nacionalna geografija".

Ereru je posebno oduševio odnos Engleza prema navijačima i čuvanje nižerazrednih klubova.
"U Engleskoj se sve radi za navijače. Video sam da nema televizijskog prenosa u 16h časova subotom kako nižerazredni timovi ne bi ispaštali zbog prenosa vrhunskih klubova. To je savršeno. Bio sam iznenađen kada smo morali da čekamo 30 minuta da bi počeli meč sa Kembridžom jer su njihovi navijači kasnili".

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaSaragosaPrimeraPremijer ligaEvropaEngleskaAnder Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara