"Mladi reprezentativci Srbije"
"Mladi reprezentativci Srbije"

ANKETA: Ko će biti selektor mladih?

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.01.17. | 13:36

Zoran Milinković je najbliži stolici, ali Milovan Đorić ima tri kandidata

Mladi reprezentativci SrbijeJoš se ništa ne zna. Bar ne javno. Nezvanično, Zoran Kiza Milinković i dalje figurira kao prvi pik Fudbalskog saveza Srbije da na upražnjenoj selektorskoj stolici nasledi Tomislava Sivića i jednu od najtalentovanijih generacija u novijoj istoriji našeg fudbala povede na Prvenstvo Evrope koje se ovog leta održava u Poljskoj.

Nekadašnjeg šefa struke Spartaka, Vojvodine, Voždovca i Partizana na tom mestu vidi i Sportski žurnal, koji u izdanju od četvrtka navodi da je 48-godišnji stručnjak po volji predsednika Saveza, Slaviše Kokeze, od koga se očekuje da odluči ko će biti novi selektor mlade reprezentacije.

Izabrane vesti

Zoran MilinkovićDok se to ne desi, jedan od najuticajnijih ljudi u domaćem fudbalu i bivši selektor „A“ reprezentacije Milovan Đorić, ponudio je svoju listu od čak tri kandidata, uveren da bi sa njima na čelu Orlići napravili zapažen rezultat na kontinentalnoj smotri.
Ne smemo da ponovimo grešku od pre dve godine i mladu reprezentaciju poverimo treneru za kojeg je ekipa nepoznanica. FSS mora da bude obazriv, Evropsko prvenstvo nije mala stvar, zato valja pre konačne odluke tri puta odmeriti. Svaka improvizacija može skupo da košta i mojim prijateljima sa Terazija 35 preporučujem da dobro razmisle i selektorsku fotelju povere samo stručnjaku odlično upućenom u kvalitete i potencijal mlade reprezentacije“, rekao je popularni Bata Đora.

Prema njegovoj oceni, trojica kandidata ispunjavanju stroge kriterijume struke.

Prvi je...
Vladimir Petrović Pižon, na primer, odlično poznaje ovu generaciju mladih reprezentativaca, budno je pratio svako njihovo okupljanje, treninge, o utakmicama da ne govorim. Uz sve to, ima bogato iskustvo, već je radio sa mladima“.

Petrović, Ćurčić i PetkovićDrugi je...
Iz sistema FSS šansu zaslužuje Ilija Petković. Ima slične reference poput Petrovića, ni on ne bi gubio vreme na upoznavanje ekipe, odmah bi bio spreman da krene sa realizacijom konkretnog plana priprema za veliko takmičenje“.

A treći je...
Radovan Ćurčić. I ranije sam imao jasan stav da je plasmanom na EP, velikim uspehom u duelu sa Španijom, napravio sjajan rezultat, u isto vreme najavio da će postati sjajan trener. Smotra najboljih u Češkoj trebalo je da bude Ćurčićev diplomski rad, ali nije dobio šansu i samim tim ostao je nedorečen“, smatra u razgovoru za Žurnal Milovan Đorić.

Šta vi mislite? Glasajte u anketi.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

anketaFudbalski savez SrbijeIlija PetkovićMilovan ĐorićMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbijaSuperligaVladimir Petrović PižonZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara