""
""

Arsenal: Sead je naš! Ako odradi ugovor do kraja uzeće 42.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.17. | 13:14

Doskorašnji levi bek Šalkea potpisao na pet godina

Sad je i zvanično: Sead Kolašinac novi je fudbaler Arsenala. Reprezentativac Bosne i Hercegovine predstavljen je danas u Londonu pošto je prethodno potpisao petogodišnji ugovor sa Tobdžijama.

Kolašinac stiže iz Šalkea. Za džabe. Istekao mu je ugovor sa nemačkim klubom i s obzirom da je bio slobodan predstavljao je traženu robu na evropskom tržištu. Zimus ga je hteo Juventus, kasnije se dovodio u vezu sa Milanom, pisalo se u interesovanju Barselone i Mančester Sitija, ali je na kraju presudila ponuda igraču. Prema vestima iz Engleske, 8.500.000 po sezoni, što ga čini jednim od najplaćenijih defanzivaca u svetu fudbala.

Izabrane vesti

Ako odradi ugovor do kraja inaksiraće 42.500.000 evra, pa nije ni čudo što deluje prezadovoljno.
Arsenal je klub bogate tradicije, pratio sam ga od malena, dok je branio Jens Leman, a napad predvodio Tjeri Anri. Tobdžije su oduvek bile priznate u evropskim okvirima i zato mi je drago što sam njihov deo“, rekao je Kolašinac.

U Šalkeu je proveo šest sezona, odigrao 123 bundesligaške utakmice, ali sad prelazi na viši nivo. Konkurenti će mu biti Kiron Gibs (ulazi u poslednju godinu ugovora) i Naćo Monreal (do 2019).
Mislim da mi je najjači kvalitet - mentalitet. Uvek ću se truditi da pomognem ekipi. Bez obziora na okolnosti. Mogu da igram na više pozicija, ali se najbolje snalazim kao levi bek. Mogu da se prilagodim svakoj situaicji. Na primer, da budem štoper u sistemu sa torjicom pozadi ili da krene u napad po krilu“, predstavio se 23-godišnji Sead Kolašinac navijačima Arsenala.


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaPremijer ligaSead Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara