Bruno Duarte
Bruno Duarte

Arsenal zaboravio kako se igra fudbal sredom, makazice u 91. minutu za radost u Gimaraešu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.19. | 18:47

U prvom meču četvrtog kola Lige Evrope 1:1

Engleski mediji su se dobro našalili na fotografiju dvojice Arsenalovih igrača kako leže na travi u finišu prvog poluvremena. Možda je do povreda, ali sasvim je moguće bilo i da su zaspali. Jer baš toliko dosadan bio je sudar Vitorije Gimaraiš i Tobdžija na premijeri četvrtog kola Lige Evrope. Sve do pred sam finiš meča u kome smo gledali “pražnjenje“ akumulirane energije. Na kraju 1:1 u četvrtom kolu Grupe F što je rezultat kojim bi i jedni i drugi mgli da budu nezadovoljni. Arsenal pošto je sve do sudijske nadoknade imao gol prednosti, a Vitorija jer je objektivno bila bolja ekipa na terenu.

Jeste Unaj Emeri na teren poslao kombinovan sastav, ali i takav je Arsenal uspeo da usred Franfkurta, mada uz malu pomoć sreće, savlada Ajntraht sa 3:0, potom da pobedi Standard sa 4:0, a pre dve nedelje uz dva gola Nikole Pepea i Vitoriju sa 3:2. Danas na stadionu “Dom Afonso Enrikeš“ taština praznine, ali je Pepe ponovo bio koban po Portugalce. Ovog puta nije se upisao u listu strelaca, ali jeste gađao Mustafija u trepavicu iz slobodnog udarca u 80. minutu i činilo se da će to biti sasvim dovoljno Emerijevim izabranicima, još jednom bez “ostrakizovanog“ kapitena Granita Džake.

Izabrane vesti

Avaj, nije bilo. I nije ni trebalo da bude jer Vitorija jeste zaslužila svoj prvi bod u ovoj sezoni Lige Evrope. Već u devetom minutu je udarac Pepea Rodrigesa uzdrmao okvir gola Arsenalovog Damijana Martineza, koji je i sam imao nekoliko zapaženih intervencija. U 89. minutu je Leo Bonatini imao idealnu šansu da sačuva bod domaćinima, ali je sa 12 metara volejom gađao preko obližnje crkve.

Što se tiče Engleza, u prvom poluvremenu samo dva udarca ka protivničkom golu, nijedan u okvir, nijedan da izmami bar uzdahe gostujućih navijača... Izgledalo je baš kao otaljavanje posla. A kad se tako pristupi meču obično se ne završi dobro. Nije ni ovog puta. U prvom minutu nadoknade zakasnio je Rob Holding da pokrije Rošinju, malo konfuzije u kaznenom prostou gostiju i onda atraktivne “makazice“ Bruna Duartea za konačnih 1:1! Jeste Holding traku poneo samo zato što je Emeri odmarao Pjer-Emerika Obamejana, ali neki raniji kapiteni Arsenala verovatno su se štipali za obraz kad su videli ko ih je nasledio.

Arsenal je tako propustio priliku da već danas obezbedi proleće u Evropi, ali šanse da se tamo ne nađe verovatno se mere promilima.. Jer iako je već počeo da zaboravlja kako je to kad se evropske utakmice igraju sredom, Arsenal je za Ligu Evrope ipak klasa. Samo što je navikao da igra četvrtkom.

GRUPA F

Vitorija Gimaraiš – Arsenal 1:1 (0:0)
/Duarte 91 - Mustafi 80/

Četvrtak

18.55: (3,60) Standard Lijež (3,50) Ajntraht Frankfurt (2,05)

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara