""
""

Atentat u Madridu - Zvezda upucala Kralja!

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.12.17. | 22:56

Crvena zvezda izrežirala spektakularnu pobedu usred Madrida i prekinula seriju od pet poraza

Što ne može niko, može - Crvena zvezda! Da upuca Kralja usred Madrida, da ubaci ubedljivo najviše evropskih trojki ove sezone i stavi tačku na crnu seriju u Evroligi od pet uzastopnih poraza. Real Madrid - Crvena zvezda 83:87 (24:19, 15:27, 19:21, 25:20)!

Izabrane vesti

Najozbiljnija, najkonkretnija, najbolja Crvena zvezda ove sezone! Debelih živaca, mirnh glava, užarenih srca! I tako sve do najvećeg čuda! Svaki detalj bio je strašno važan u paklenoj završnici utakmice - od nove epizodne role Dejana Davidovca i njegova četiri iznuđena prekršaja, gde je iskoristio visinsku prednost nad Fakundom Kampacom, pa onda dve vezane trojke Nemanje Dangubića sredinom poslednjeg kvartala, na šta su se nadovezali fatalni hici Ognjena Dobrića i na kraju vremešnog Pera Antića za definitivnu Zvezdinu pobedu! Sačekao je Kralj Pero da Felipe Rejes ispadne na fintu i odleti daleko u aut, a onda zarije nož pravo u srce madridskom Kralju! Čemu je prethodila gotovo savršena odbrana na Luki Dončiću kojom je potpisan uspeh! 

Ne treba zaboraviti ni veliki doprinos Milka Bjelice, jedine svetle tačke ekipe u prvom delu, ali i važne pogotke Džejmsa Feldina na početku drugog poluvremena. 

Zvezda je izvršila košarkaški atentat i upucala madridsko visočanstvo! Ko je mogao da se nada ovakvom ishodu pred odlazak ekipe u srce Španije? 

Veličanstveni uspeh uvezan je u mašnu rafalne paljbe izvršene u svim najbitnijim trenucima utakmice! Kada je Crvena zvezda sa pet dalekometnih hitaca okrenula rezultat u drugom kvartalu i otišla na komotnu razliku. A onda i u završnih deset minuta utakmice, kada su crveno-beli imali spreman odgovor na apsolutno svaku zamisao ranjenog Reala! Na kraju će ostati gotovo nestvarnih 40 upućenih šuteva i čak 17 pogodaka, ali sve se zaboravlja kada se zna da se ekipa u Beograd vraća sa pobedom u rukama. 

Ova Zvezdina generacija uspela je ono što nijedna nije - da pobedi Real u Madridu! Pamte crveno-beli teške poraze i velike neuspehe, ali sada je sve došlo na naplatu! 

Najveća zasluga za ovakav rasplet ide na račun - tima. Crvena zvezda odigrala je daleko najozbiljniju utakmicu otkako je za basketarom počelo da se juri za basketarom od oktobra meseca. Svaka čast Luki Dončiću i svemu što radi, ali bez njega Real liči samo na prosečan evropski klub. Kad god ultratalentovanog Slovenca nije bilo na parketu, Real je ispadao iz ritma, a to je Zvezda umela i znala da kazni. 

Sve je krenulo velikim obrtom sredinom drugog kvartala, kada je Zvezda serijom 10:2 napravila veliki rezultatski zaokret. Na fantastičnu minijaturu neuhvatljivog Tejlora Ročestija nadovezao se kapiten Branko Lazić trojkom kojom je Zvezda uhvatila veliki zalet, a onda su se Dobrić, Feldin i Ročesti potrudili da na poluvremenu rezultat glasi - 46:39! Koliko je samo moćno izgledalo to što Crvena zvezda ima 46 ubačenih koševa za poluvreme! Posebno kada se uzme da je protiv Olimpijakosa i CSKA bilo po 59 za celu utakmicu...

Ali, tu se Zvezda nije zaustavila! Džejms Feldin je vezanim hicima sa distance crveno-belima doneo i prvu dvocifrenu razliku, a što je mnogo važnije - imali su spreman odgovor na apsolutno sve što je Real mogao da ponudi.

Pred žestokim mukama našla se Zvezda na samom početku završnih deset minuta, kada je Real za manje od minuta potpuno istopio zaostatak. Za sve je bio kriv Rudi Fernandez. Ali, ni tada se Zvezda nije predala. Možda i najvažniju rolu u prelomnim trenucima imao je Nemanja Dangubić sa dve neverovatno važne trojke, kojima je odbio strašan udar protivnika. Lomilo se, lomilo, sve do trenutka kada Pero Antić nije poslao otrovnu strelicu, pravo kroz centar obruča! Bila je tu fatalna doza otrova od koje se ne bi oporavio nijedan takmac u Evropi. 

Na kraju Tejlor Ročesti je ubacio 18 poena, dva manje je skupio Milko Bjelica, uz šest skokova. Pero Antić je imao 11, a Ognjen Dobrić i Džejms Feldin po 10 poena. Kod Reala Luka Dončić je upisao 20 poena, Džejsi Kerol 12, a Trej Tompkins i Rudi Fernandez po 10 poena. 

 


REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA 83:87
/24:19, 15:27, 19:21, 25:20/

Dvorana: Vizink Centar.
Gledalaca: 9.239.
Sudije: Hristos Hristodulu (Grčka), Robert Lotermozer (Nemačka) i Pjotr Pastusijak (Poljska).

Real Madrid: Kozer 8, Rendl 3, Fernandez 10, Radončić -, Dončić 20, Mačijulis -, Rejes 8, Kampaco 5, Justa 3, Kerol 12, Tavares 4, Tompkins 10.

Crvena zvezda: Radičević -, Dangubić 6, Davidovac 7, Lazić 3, Antić 11, Dobrić 10, Feldin 10, Janković -, Ročesti 18, Lesor 6, Jovanović -, Bjelica 16. 


EVROLIGA - 10. KOLO:

Četvrtak

Himki - Bamberg 82:73
/Šved 26 - Hikman 21/

Efes - Armani Milano 73:68
/Štimac 19p, 10sk - Micov 15/

Makabi - Žalgiris 81:74
/Kol 26 - Milaknis 19/

Baskonija - Fenerbahče 69:83
/Šengelija 13 - Naneli 16/

Valensija - Olimpijakos 64:72
/Grin 26 - Papanikolau 13/

Petak

CSKA - Barselona 92:78
/Klajburn 22 - Serafan, Ertel 11/

Panatinaikos - Unikaha 82:71
/Gist 17 - Nedović 16/

Real Madrid - Crvena zvezda 83:87
/Dončić 20 - Ročesti 18/

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaLuka DončićMilko BjelicaPero AntićReal MadridTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara