Barsa će se opariti na igraču koji je nazadovao: Arsenal skuplja 40.000.000 evra za Andrea Gomesa

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 15:18

Konkurencija je jaka...

Na kraju će još Barselona da omasti brke na Andreu Gomesu. Mada igra malo - a i ono što igra je slabo, čak bi se reklo da je nazadovao u odnosu na period od pre dve godine -  porugalski vezista izgleda da je daleko više cenjen van Nou Kampa, pošto svaki čas za njega zovu klubovi. Što iz Španije, što iz inostranstva.

Poslednji se u trku uključio Arsenal, prema navodima uglednog Independenta spreman je da se žrtvuje (čitaj, da proda igrače koji mu trenutno nisu u prvom planu) samo kako bi prikupio novac i ispunio zahtev Katalonaca, oličen u 40.000.000 evra traženih na ime obeštećenja. Sva je prilika da je Unaj Emeri rešio da totalno remontuje ekipu, pa je posle desnog beka Stefana Lihtšajnera (došao za džabe), golmana Bernda Lena (plaćen 25.000.000 evra), štopera Sokratisa Papastatopulosa (20.000.000 evra) i kaparisanog vezistu Sampdorije Lukasa Toreiru koji će potpisati ugovor kad Urugvaj završi Mundijal (25.000.000 evra) bacio oko na Gomesa. Iz nekog razloga bivši strateg Sevilje i Pari Sen Žermena je ubeđen da bi sa 24-godišnjim vezistom dobio sigurnost na sredini terena, a utisak je da je u poslednjoj Vengerovoj sezoni Arsenal baš tu „pucao“ i lako dopuštao protivnicima da pritiskaju poslednju liniju.

Izabrane vesti

Sad je pitanje, kako bi Tobdžije mogle da dođu do pomenutih 40.000.000 evra? Nije da ih nema - ipak je to jedan od najbogatijih klubova sveta - ali se nisu baš ni pretrgli na pijaci minulih sezona, te mediji najavljuju prodaju nekog od igrača koji se neće naigrati na Emiratima. Na primer: Lukasa Pereza, Džoela Kempbela, možda Danija Velbeka, Aleksa Ivobija... Samo da se dokopaju Andre Gomesa.

Imaće i jaku konkurenciju. I to u liku gradskog rivala Totenhema, te Valensija koja je prva potvrdila spremnost da vrati nekadašnjeg nosioca igre, nekoliko italijanskih klubova. U svakom slučaju, Barsa računa na profit, jer ga je dovela za 37.000.000 evra, a prodaće ga za 40.000.000.

FOTO: Action images


tagovi

ArsenalAndre GomešLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara