"Barseloni sledi dodatna selekcija tima"
"Barseloni sledi dodatna selekcija tima"

BARSINA DOPUNA: Čoveče, evo ti 60.000.000 evra da dovedeš koga hoćeš! I još 30.000.000 ako ti se vraća Pedro

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.16. | 16:38

Luis Enrike dobio ogroman budžet za kupovinu u letnjem prelaznom roku, prioritet rezervni napadač i štoper, znaju se opcije

Barseloni sledi dodatna selekcija timaAko je Real uzdramao fudbalski svet najavom eventualnog transfera Pola Pogbe, Barselona sprema možda ne tako jak, ali u svakom slučaju snažan udar na fudbalsko tržište. Prema navodima katalonskih medija, u kojima prednjači tamošnji Sport, prvak Španije pripremio je ravno 60.000.000 evra za jačanje tima tokom predstojećeg prelaznog roka.

To je samo početna suma, koju je uprava kluba obezbedila treneru Luisu Enrikeu i sad je na njemu da, sa saradnicima, pre svim sportskim direktorom Arijedom Brajdom - potpisao juče novi ugovor na pet godina - dogovori dolaske na Nou Kamp. Početna, jer se na nju kalemi još 8.000.000 evra, koliko će do kraja leta stići od Borusije iz Dortmunda u vidu obeštećenja za prodaju Marka Bartre, kao i dodatnih 30.000.000 evra, ako u klubu procene da im je potreban Pedro Rodrigez, iako se omaleni krilni vezista prošlog leta preselio u Čelsi.

Izabrane vesti

Luis EnrikeTo ukupno čini sumu od 98.000.000 evra za koju se veruje da će biti dovoljna Enrikeu da prema svojim željama skicira tim u kome, osim odlaska pomenutog Bartre, koji je ionako bio rezervni štoper, te Danija Alvesa (ide u Juventus) ne bi trebalo da bude velikih promena kad su u pitanju starosedeoci, bez obzira na sve glasnije pritiske Pari Sen Žermena da dovede Nejmara.

Kevin GameiroU svakom slučaju, Luis Enrike ima sjajnu polaznu tačku. Savršen napadački trio Lionel Mesi-Nejmar-Luis Suarez, kome će, prema svim pokazateljima, pridodati još jednu klasičnu „devetku“, ali će mu nameniti mesto na klupi. Ranije se pominjalo da bi to mogao da bude Kevin Gameiro. Sporna je cena. Sevilja svog najboljeg strelca vrednuje sa 40.000.000 evra, koliko iznosi otkupna klauzula, ali Barsa ne želi da plati više od 25.000.000 evra za igrača koji bi bio rezerva. Francuz jeste pristao na tu opciju, mada je ugovorom vezan za Andalužane do 2018, pa na stadionu Ramon Sančez Pishuan ne moraju da žure, tim pre što će od jeseni ponovo igrati u Ligi šampiona.

Druga opcija, bar prema medijskim navodima, je Lusijano Vijeto, 22-godišnji Argentinac koji se i nije baš snašao u Atletiko po dolasku iz Viljareala. Prošlog leta je plaćen 20.000.000 evra, međutim, kako Dijego Simeone ima druge planove, Katalonci deluju kao realno rešenje. I to za manje novca nego što su dali Madriđani. Pitanje samo da li ga žele.

Nolito u duelu sa AlvesomTim pre što se Luis Enrike divi drugom igraču. Na primer, Nolitu, poznaje ga još iz vremena dok je sedeo na klupi Selte. Napadač španske reprezentacije dao je 12 golova na 29 utakmica minule sezone, bio pokretačka snaga tima iz Galicije, a uz sve to ne košta mnogo. Oko 15.000.000 evra.

U ofanzivnom delu tima Enrike već je dobio jednog igrača. Tačnije, vratio se na Nou Kamp, gde je pre tri godine igrao za B tim, ali je posle uspešnog dokazivanja u Sevilji i Viljarealu obezbedio sebi povratnu kartu za Kataloniju. Ona će koštati Enrikea 3.500.000 evra, pa će 22-godišnji centralni vezni 1. jula konačno završiti na mestu gde želi.

Na kraju renoviranja u tom delu tima je i opcija za angažman Pedra Rodrigeza. Krilni vezista je pre nekoliko sedmica poslao dimne signale Barseloni kako želi da se vrati. Između ostalog i usled činjenice da Čelsi naredne sezone neće igrati u Evropi. Plus, nije se snašao na Nou Kampu, pa bi opet u klub koji ga je lansirao u orbitu.
„Već sam o toj mogućnosti razgovarao sa predsednikom Barselone pred meč finala Kupa kralja protiv Sevilje, kao i sa svim ljudima koji žele da se vratim“, nudi se Pedro.

PedroBude li Enrike procenio da mu je potreban igrač takvih karakteristika, dobio je obećanje iz Uprave da će iskeširati pomenutih 30.000.000 evra. Tri miliona više nego što su ga Plavci platili prošle godine. No, takav je biznis...

Osim  Alvesa i Bartre, postoji mogućnost da Barselona ostane bez još dvojice štopera. Pominju se odlasci Havijera Maskerana i Tomasa Vermalena. Čak i da sačuva Argentinca, jer Belgijanac nije ni blizu startnih 11, moraće da traži opciju više. Prvi pik je Samjuel Umtiti, odlični defanzivac Liona, čija se vrednost procenjuje na 30.000.000 evra i koji bi s obzirom na mladost (u novembru puni 23 godine) bio ozbiljan zalog za budućnost.

Luis Enrike bira...

(FOTO: Action images) 


tagovi

ŠpanijaSamjuel UmtitiPrimeraPedroNolitoLusijano VijetoLuis Enrikeletnji prelazni rok 2016Kevin GameiroEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara