""
""

Mitrović ga dao prvo sebi, pa protivniku... Bašakšehir stao gde nije smeo (VIDEO) (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.15. | 20:01

Najprijatnije iznenađenje turskog šampionata zaustavljeno protiv omiljene mušterije

Teško je breme kada tim od kojeg se ne očekuje mnogo dođe u ulogu favorita. Istanbuslki Bašakšehir je najprijatnije iznenađenje turskog šampionata i ozbiljno su umešao u borbu za vrh, pa čak je i jedan od kandidata za najviši plasman. Ali kada treba da pobedi kada se to očekuje, onda to ide malo teže.

Izabrane vesti

Bašakšehir je gostovanje Sivasu dočekao u sjajnoj formi i sa još boljom tradicijom. Pobedio je na prethodnih pet od šest utakmica u Superligi, a Sivas mu je prethodnih godina bio omiljena mušterija s obzirom da je ovom gostovanju upisao sedam pobeda u minulih osam pokušaja!

Ipak, danas je zaustavio lepu seriju. Sivas koji se grčevito bori za opstanak je zaustavio klub iz Istanbula - 2:2.

Iako je Ajhan u trećem minutu doneo prednost gostima golom glavom, Sivas je uspeo da napravi preokret. Prvo je Simšek u 17. minutu savio kiflu u mrežu gostiju, da bi u finišu prvog poluvremena Šauš iz penala preokrenuo rezultat.

Bašakšehir je na kraju uspeo da izbegne poraz. Posle sjajnog prodora Edina Višće po desnom krilu u 61. minutu, centarfor Batdal je rutinski pogodio na prazan gol.

Sa novim bodom, Bašakšehir se odlepio za jedan poen od Galatasaraja i preuzeo treću poziciju, dok Sivasu ostaje žestoka borba za opstanak. 

U derbiju začelja, Eskišehir je savladao Mersin 3:2 i bodovno se izjednačio se sa današnjim rivalom na tabeli. Sada oba tima imaju po sedam bodova i dele poslednje mesto na tabeli. Tragikomičan autogol srpskog defanzivca Milana Mitrovića je otvorio vrata pobede domaćem timu. 

Do kraja poluvremena je Gural duplirao prednost Eskišehira, da bi Veliton u 68. minutu nakratko vratio nadu gostima, pre nego što je pogodak Bekdemira dva minuta kasnije rešio sve dileme oko pobednika. Mitrović se za autogol donekle iskupio pogotkom u 89. minutu, ali već je bilo kasno za Mersin... 

SUPERLIG – 13. kolo

Petak:
Antalija – Osmanli 1:1 (0:0)
/Eto 85 - Ndiaj 62/

Bursa – Kajzeri 1:2 (1:1)
/Nunku 28 - Derlej 19, Javru 50/

Rize – Konja 0:0

Subota:
Sivas – Bašakšehir 2:2 (2:1)
/Simšek 17, Šauš 43 penal - Ajhan 3, Batdal 61/
18.00 Eskišehir – Mersin

Nedelja:
13.00 Genčlerbirligi – Gazijantep
16.00 Bešiktaš – Akisar
19.15 Kasimpaša – Galatasaraj

Ponedeljak:
19.00 Fenerbahče – Trabzon

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligSivasporMilan MitrovićMehmet BatdalEvropaEskišehirsporEdin Višća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara