""
""

Bekamov kraj u suzama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.13. | 00:09

Ibrahimović sjajnim golovima uveličao proslavu titule PSŽ, iz Lige 1 ispao Nansi, za opstanak strepe još Troa, Sošo, Ajačio i Evijan

Kako je najvažniji meč  37. kola francuskog šampionata Nica – Lion odložen za sutra u 15 časova, fokus je pomeren na borbu za opstanak. Nansi se porazom na svom terenu od Bastije (1:2) kolo pre kraja pridružo Brestu u selidbi u Ligu 2, dok jeTroa zahvaljujući pobedi nad Bordoom (1:0) ostao da se bori do kraja  za očuvanje statusa. 

Dva lepa gola Ibrahimovića (jedan iz slobodnjaka) i jedan Matuidija do poluvremena bila su dovoljna novom prvaku Pari Sen Žermenu za pobedu nad fenjerašom Brestom, koji je ublažio poraz preko Benšota u 81. minutu. Dejvid Bekam, asistent kod jednog gola večeras, u suzama se oprostio od navijača u Parizu, u završnom meču karijere.

Izabrane vesti

Lil je odigrao bez golova u Monpeljeu i tako sveo šanse za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona na minimum. Rezervista Benoa Pedreti isključen je u sudijskoj nadoknadi.  Za razliku od njih, Sent Etjen je golovima Perana i Brandaoa savladao Marsej i sačuvao nadu u povoljan rasplet u poslednjem kolu.

Bastija je nezainteresovana došla u Nansi  i domaćinu nanela poraz koji ujedno značio i selidbu u niži rang. Tim sa Korzike je poveo golom Brazilca Ilana na otvaranju drugog poluvremena, ali je Nansi ubrzo stigao do izjednačenja, posle kornera, preko Pujgrenijea. Kada se očekivala potpuna ofanziva domaćih i gol koji bi im doneo zlatna tri boda, presekao ih je centarfor gostiju Modest udarcem po zemlji sa 16 metara. Igrači Nansija nisu imali snage da izbegnu poraz i ispadanje.

Poljak Krihovijak je golom iz penala doneo pobedu Remsu nad Lorijenom i definitivan opstanak u Ligi 1. Isto je uspelo i igračima Evijana. Oni su ranim golovima Kalife i Ereta oborili Valensijen i sada ih još samo teorija deli do opstanka.

U drugom smeru se kreće Sošo. Poraženi su na svom terenu od Tuluza i sada im je za opsatnak  neophodan bod na gostovanju kod Bastije ili da Troa ne slavi u Valensijenu. Ajačio je izborio remi u Renu i najverovatnije je bezbedan zahvaljujući značajno boljoj gol razlici od Troe.

Liga 1 – 37. Kolo

Evijan – Valensijen  2:0 (2:0)
/Kalifa 2, Ere 12/

Nansi – Bastija 1:2 (0:0)
/Pujgrenije 60 - Ilan 48, Modest 71/

Sošo – Tuluz 1:2
/Sio 42 – Sila 14, Akpa Akpro  21/

Rems – Lorijen 1:0  (1:0)
/Krihovijak 45+1, pen/

Monpelje – Lil 0:0

Ren – Ajačio 1:1 (1:1)

/Erding 45+1 - Dijavara 6/

Sent Etjen – Marsej 2:0 (2:0)

/Peran 25, Brandao 43/

Troa – Bordo 1:0 (0:0)
/Kami 56/

Pari Sen Žermen – Brest 3:1
/Ibrahimović 5, 36,  Matuidi 31 – Benšop 81/

(FOTO:  Action images)


tagovi

AjačioBastijaBordoBrestDejvid BekamEvijanEvropaFrancuskaFrancuska Liga 1fudbalLiga 1LilLorijanMonpeljenansiOlimpik MarseljPari Sen ŽermenRemsRenSent EtjenSošoTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara