Bukajo Saka protiv Totenhema (©Reuters)
Bukajo Saka protiv Totenhema (©Reuters)

Kao da uobičajeni naboj nije dovoljan - spletke u borbi za severni London

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 12:46

Titula i Liga šampiona na talonu u okršaju Totenhema i Arsenala

Kao da naboj koji inače imaju bitke za severni London nije dovoljan. Za ovu nedelju situacija na prvenstvenoj tabeli Premijer lige pripremila je druge spletke – Arsenal treba da pobedi kako ne bi dao šansu Mančester Sitiju da se približi osvajanju titule prvaka Engleske, dok Totenhem juri Aston Vilu u borbi za mesto u Ligi šampiona.

Spursi su tim koji će u meč ući lošije raspoložen. Prošlo je 15 dana od poslednjeg meča ekipe trenera Angelosa Postekoglua, a tokom njih su igrači morali da trpe kritike za surovi poraz. Na Sent Džejmsis Parku Totenhem je pretrpeo debakl od 4:0 protiv Njukasla, a posebno je blistao Aleksander Isak sa dva gola za domaće.

Izabrane vesti

Utakmica sa Mančester Sitijem koja je prvobitno bila zakazana za prošli vikend, odložena je zbog rasporeda FA kupa, tako da će Postekogluovi igrači sa duge pauze preći direktno na težak raspored. Do kraja sezone, uključujući i ovu, odigraće još šest mečeva, a pored tandema timova koji se bore za spas, čekaju ih teški rivali u vidu Arsenala, Čelsija, Liverpula i Mančester Sitija.

15.00: (4,10) Totenhem (3,70) Arsenal (1,85)

Tobdžije su od pomenutog poslednjeg meča protivnika odigrale čak četiri meča. Prvo su morali da apsorbuju domaći poraz od Aston Vile od 2:0 i eliminaciju od Bajerna iz četvrtfinala Lige šampiona, od koje su uspeli da se oporave. Pre nedelju dana igrači Mikela Artete osvojili su tri vredna boda na terenu Vulverhemptona, a onda su u utorak razbili Čelsi sa 5:0. Kai Haverc i nekonvencionalni strelac Ben Vajt postigli su po dva gola, a listu je otvorio Leandro Trosar.

Pomenuti nemačko-belgijski par spada među najproduktivnije igrače tima. Trosar je pogodio 10 puta, a Haverc ima 11 golova i pet asistencija. U korak sa njima stoji samo najbolji strelac ekipe Bukajo Saka sa 14 pogodaka i devet dodavanja rezultiranih golom, a kapiten Martin Edegor blista sa osmicom u obe kolone. Totenhem ima samo dva takva asa u vidu Heung Min Sona, čija je produktivnost čak i veća od Sakine sa 15 pogodaka i devet asistencija, dok je Rišarlison na koti od deset golova.

Brazilski napadač vratio se treninzima posle povrede kolena i trebalo bi da bude na raspolaganju timu. Isto važi i za Pora, s druge strane, još jedan bek, Udogi, sigurno neće nastupiti u meču. Mikel Arteta, s druge strane, nema novih briga oko povreda, iako je još uvek prerano da se Timber vrati u tim.

Poslednjih sezona severni deo engleske prestonice uglavnom pripada Tobdžijama. Na prethodnih šest mečeva, crveno-beli su se radovali četiri puta, i samo jednom izgubili. Uvodni meč ove sezone završen je nerešenim rezultatom 2:2, dok je početkom prošle godine Arsenal slavio na ovom terenu sa 2:0. Pre tog sukoba rivali su odigrali seriju okršaja na kojima je padalo mnogo pogodaka.

Sve u svemu, iza Arsenala je - na papiru težak - londonski derbi i pobeda od čak 5:0 protiv Čelsija. Totenhem ove sezone doista deluje ozbiljnije od Plavaca, ali ni Pevci, kao ni njihove pomenute komšije, ne opravdavaju novac koji je potrošen na transfere. S druge strane, puleni Mikela Artete imali su problema u prvoj polovini aprila, kada su ispali iz Lige šampiona od Bajerna, ali su i dalje u konkurenciji za nacionalnu titulu i očigledno će do kraja da vode ljutu borbu sa Mančester Sitijem.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Subota

Vest Hem - Liverpul 2:2 (1:0)

/Bouen 43, Antoni 77 - Robercon 48, Areola 65 ag/

Fulam - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Muniz 53 - Šlup 87/

Mančester Junajted - Barnli 1:1 (0:0)

/Entoni 79 - Amduni 88p/

Njukasl - Šefild Junajted 5:1 (1:1)

/Isak 26, 61p, Gimaraeš 54, Ozborn 65ag, Vilson 72 - Ahmedhodžić 5/

Vulverhempton - Luton 2:1 (1:0)

/Hvan 39, Toti 50 - Moris 81/

Everton - Brentford 1:0 (0:0)

/Gej 60/

Aston Vila - Čelsi 2:2 (2:0)

/Kukurelja 4ag, Rodžers 42 - Madueke 62, Galager 81/

Nedelja

15.00: (2,25) Bornmut (3,60) Brajton (3,05)

15.00: (4,10) Totenhem (3,70) Arsenal (1,85)

17.30: (9,00) Notingem Forest (5,80) Mančester Siti (1,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaArsenalTotenhem

Obaveštavaj me

Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara