""
""

Belgijanci panično krpe odbranu za Vels: Vertongen završio EURO, ne igra ni Vermalen

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.06.16. | 19:48

Podsetimo da su ranije otpali Kompani, Bojata, Lomberts...

Maler za malerom potresa defanzivni red belgijske reprezentacije. Još pre početka Evropskog prvenstva u Francuskoj, zbog povreda su otpali Vensan Kompani, Nikolas Lomberts i Dedrik Bojata, a Belgija će do kraja EP biti lišena usluga i komandanta odbrane Jana Vertongena.

Izabrane vesti

Štoper Totenhema je na treningu doživeo ozbiljnu povredu skočnog zgloba i za njega je prvenstvo završeno. Belgijanac je povredio ligamente i prema nekim prognozama mogao bi da odsustvuje sa terena između dva i četiri meseca. To je veliki udarac i za Totenhem u čijoj odbrani je Belgijanac bio nezamenjiv.

(5,20) Vels (3,45) Belgija (1,80)

Belgijski selektor Mark Vilmots je sada u veliki problemima kako da sastavi odbrambenu liniju pred četvrtfinalni duel sa Velsom. Da stvari budu još gore, Tomas Vermalen je u meču protiv Mađarske dobio žuti karton koji ga je suspendovao za četvrtfinale protiv Velšana. Dakle, selektor ne može da računa na trojicu od četvorce najboljih defanzivaca koje Belgija ima: Kompanija, Vermalena i Vertongena.

U odbrani je od standardnih članova preživeo jedino Tobi Aldervajreld. Njemu bi u štoperskom tandemu trebalo da se pridruži mladi Džejson Denajer, dok bi Vertongena na poziciji levog beka (koju je prinudno pokrivao u nedostatku boljih rešenja) trebalo da zameni Džordan Lukak. Na desnom beku je siguran Tomas Menije koji je posle poraza od Italije zamenio očajnog Simana

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomas Vermalenreprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BelgijeJan VertongenEvropaeuro 2016EngleskaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara