"Filipe Kutinjo"
"Filipe Kutinjo"

Bend it like Coutinho! Liverpulu Mersisajd derbi, briga oko Manea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.17. | 15:16

Na Enfildu 3:1

Filipe KutinjoMožda je još rano za titulu, ali Liverpul se opasno nameračio na Ligu šampiona. Maestralni Felipe Koutinjo pružio je još jednu blistavu partiju i karakterističnom “kiflom“ koja ga odvaja od konkurencije poveo Redse do velikih 3:1 u gradskom derbiju sa Evertonom na početku 30. kola Premijer lgie.

Karamele je, doduše, načeo Sadio Mane posle dobre kombinacije i slaloma kroz gostujuću odbranu, ali je Koutinjo dotukao rivala pošto je prethodno Metju Penington u svojoj prvoj premijerligaškoj utakmici u ovoj sezoni, ujedno i debitantskom nastupu u Mersisajd derbiju, poravnao rezultat na 1:1.

Izabrane vesti

Uostalom, nije nikakva tajna da je odgrana Liverpula krhka kao obećanje švalera da neće nikad više. Sve su gledali izabranici Jirgena Klopa osim lopte za koju bi trebalo da su “venčani“.

A kad je teško - Kutinjo. Momak sa možda najlepšom “kiflom“ u današnjem fudbalu. Kao nekad Dejvid Bekam iz slobodnog udarca. Samo što Kutinjo to radi iz trka. Teško da i najverniji navijači Liverpula mogu da pobroje sve golove koje je Brazilac postigao tako što je sa levog krila ušao u sredinu i onda zalomio loptu u suprotan ugao. U šali se već priča: bilo bi lepo da ga bar jednom da levicom u donji ugao.

Ali to je Kutinjov "trejdmark" potez. Znaju svi na stadionu šta sledi, ali kao da je zapisano u nečijoj sudbini. Kad Kutinjo krene u karakterističan nalet ili će protivnički golman za uspomenu dobiti fotografiju jedne lepe parade ili će lopta o malu mrežu skliznuti u gol. Kao što je bio slučaj danas.

Kutinjo je bio zaslužan i za treći gol domaćeg tima kojim je i definitivno otklonjena dilema oko ishoda meča. Samo koji sekund ranije na teren je umesto povređenog Manea, kome je otišlo koleno posle duela sa Lejtonom Bejnsom,  kročio Divok Origi. I odmah je dobio posluženje.

Ponovo je 24-godišnji vezista bio u glavnoj ulozi, navukao je na sebe trojicu čuvara, a onda loptu odložio do Origija koji se verovatno iznenadio da oko njega nema apsolutno nikoga. Imao je sve vreme da se namesti i raspali po lopti. Džoel Robles mora da se osetio kao na strelištu.

U nastavku meča nešto mirniji fudbal, mada su i Robles i Simon Minjole imali po jednu zapaženu intervenciju. Rezultat na semaforu se nije menjao. Marko Grujić nije ulazio na teren, ali je barem bio na klupi u jednoj premijerligaškoj utakmici, prvi put još od 19. novembra.

Liverpul na trećoj poziciji na tabeli Premijer lige, 10 koraka iz Čelsija, bodovno poravnat sa Totenhemom, koji doduše ima dve utakmice manje. Mančester Siti je uoči nedeljnog derbija sa Arsenalom dva boda ispod...

Premijer liga, 30. kolo:

Liverpul - Everton 3:1 (2:1)
/Mane 8, Kutinjo 31, Origi 60 - Penington 28/

16.00: Barnsli - Totenhem
16.00: Čelsi - Kristal Palas
16.00: Hal - Vest Hem
16.00: Lester - Stouk
16.00: Mančester junajted - Vest Bromvič Albion
16.00: Votford - Sanderlend
18.30: Sautempton - Bornmut

Nedelja:

14.30: Svonsi - Midlzbro
17.00: Arsenal - Mančester Sititabela Premijer lige

(FOTO: Action Images)


tagovi

Divok OrigiEngleskaEvertonEvropaFilipe KutinjoLiverpulPremijer ligaSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara