""
""

Benfika vlada Lisabonom i Portugalom: Lavovi su male mace za Orlove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 23:15

Orlovi u gradskom derbiju savladali ljutog rivala Sporting i četiri kola pre kraja Primeire napravili veliki korak ka osvajanju titulu

 

Izabrane vesti

Nekada se u velikom lisabonskom derbiju odlučivalo o titulama, ali i večerašnji meč je pokazao da u ovom derbiju postoji velika razliku u klasi i da više nema onu čar. Jednostavno, Benfika je toliko napredovala, a Sporting toliko nazadovao, pa večerašnja pobeda Orlovi nad Lavovima od 2:0 nije nikoga iznenadila.

Benfika je tako nanela još jedan poraz gradskom rivalu, ali i preskočila veliku prepreku u pohodu ka osvajanju titule šampiona Portugala. Od početka do kraja meča su dominirali i zasluženo slavili. Poveli su na isteku prvog poluvremena. Gaitan je centrirao sa levog krila, Lima promašio loptu, ali nije Salvio koji je poslao neodbranjiv udarac pod prečku Rui Patrisijovog gola.

Konačan udarac, Orlovi su zadali u 75. minutu. Majstorska akcija Gaitana i Salvija. Argentinci su u par poteza izvrteli odbranu Sportinga, a egzekutor je bio Lima.

Ceo meč za Benfiku je odigrao Nemanja Matić i besprekorno odradio svoj deo posla.

Orlovi su zadržali četiri boda prednosti u odnosu na Porto četiri kola pre kraja, tako da se nalaze jako blizu osvajanja pehara. Portu ostaje da se nada da će lider negde prosuti makar bod da onda u međusobnom okršaju u pretposlednjem kolu pokuša da preuzme vrh. Bila je ovo osam uzastopna pobeda Benfike u Primeiri, 36. uzastopni meč bez poraza i sjajna uveritra za polufinale Lige Evrope protiv Fenerbahčea naredne sezone. 

 

PRIMEIRA – 26. KOLO:

Fereira – Rio Ave 2:1 (0:0)
/Hurtado 76, Leao 80 – Tarantini 58/

Moreirense – Porto 0:3 (0:1)
/Martinez 34, 55, Fernando 52/

Nedelja:

Nasional – Maritimo 2:1 (0:0)
/Klaudemir 62 penal, Kandeias 59 - Suk 50/

Setubal – Estoril 1:0 (0:0)
/Tavares 63 pernal/

Beira Mar – Žil Visente 1:0 (0:0)
/Žazalde 60/

Benfika – Sporting 2:0 (1:0)
/Salvio 36, Lima 75/

Petak:

Braga - Akademika 1:0 (1:0)
/Mikel 45/

(FOTO: Action images)


tagovi

BenfikaEduardo SalvioEvropaNemanja MatićNikolas GaitanPortugalSalimata SimporeSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara