""
""

Benfikovići pali na Dragau, Porto s minimalnom prednošću čeka revanš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.03.14. | 23:52

Zmajevi dobili velikog rivala u prvom meču polufinala portugalskog kupa sa 1:0

Porto je napravio veliki korak ka plasmanu u finale portugalskog kupa! U derbiju protiv Benfike Zmajevi su slavili sa 1:0 pogotkom Džeksona Martineza, pa će u Lisabon s lepom prednošću. Gol odluke postignut je u šestom minutu. Posle kornera Kvarežme kolumbijski golgeter je visoko skočio, nadvisio Garaja i glavom pogodio mrežu Artura.

Izabrane vesti

Ni jedan ni drugi tim nisu previše zapinjali tokom prvih 45 minuta, nisu se zaletali, igrali dosta smireno i osim tog pogotka Džeksona Martineza praktično ništa posebno nismo imali prilike da vidmo. Zmajevi jesu bili nešto bolji, međutim, prave prilike da udvostruče prednost nisu imali.

Benfika nije značajno unapredila svoju igru ni u drugih 45 minuta, dok je domaćin iskusno čuvao rezultat, očigledno zadovoljan onim što ima. Tek u 81. minutu tim iz Lisabona stvara dobru šansu. Posle uigrane akcije iz kornera Amorim je ostao potpuno sam na nekih desetak metara, ali je njegov udarac sjajnom intervencijom zaustavio golman Fabijano

Benfika jeste dodala gas u samom finišu, izvršila očekivani pritisak, no ostalo je premalo vremena kako bi se stvorila još neka povoljna prilika, pa je Porto zadržao željeni rezultat pred revanš.

Od srpskih reprezentativaca na terenu su od starta bili Fejsa i Sulejmani, dok je Lazar Marković šansu dobio u poslednjih desetak minuta.

U prvoj polufinalnoj utakmici između Brage i Rio Avea nije bilo golova, iako je domaćin više od 40 minuta imao igrača više. Isključen je bio Ruben Ribeiro. Gosti tako revanš na svom stadionu 16. aprila dočekuju s realnim šansama da se dokopaju velikog finala koje bi im osiguralo izlazak u Evropu, tačnije plasman u Ligu Evrope naredne sezone. 

I revanš između Benfike i Porta takođe je na programu 16. aprila.

(foto: Action Images)


tagovi

PortugalPortoKup PortugalaEvropaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara