Bergišer sanja Evropu

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 10:26

Put vodi preko Fuhsea

Serija od četiri pobede je prekinuta u prošloj rundi, ali nada da kao novajlija može do međunarodne scene nije još. Ostalo je još šest utakmica do kraja rukometnog prvenstva Nemačke u kome će Bergišer pokušati u potpunosti opravda epitet najprijatnijeg iznenađenja Bundeslige. Prva prilika je veće danas u okviru 31. kola šampionata, u meču koji će biti odigran nešto ranije, a rivali su komšije na tabeli. Bergišer je sedmoplasiran, a Fuhse poziciju iznad. Berlinski sastav bolji je za bod, tako da je jasno kako već posle ovog duela sve može da se promeni. Želja oba tima je da na kraju budu peti i izbore plasman u EHF kup.

Za Bergišer to neće biti baš lako. Trenutno je na toj poziciji Melsungen, kojeg je pre dva kola pobedio na domaćem terenu sa 25:24. U dramatičnoj završnici tim iz Vupertala i Zolingena je postigao gol za vođstvo, a onda je uspeo da se odbrani u poslednjem napadu gostiju. Bila je to četvrta pobeda u nizu, ali je serija prekinuta u prošlom kolu kada plavo-beli izgubili u Kilu sa 32:24. Slabo su odigrali taj meč, a treba reći i da ove sezone nisu pobedili ekipe koje su na prve četiri pozicije na tabeli.

Izabrane vesti

Bilo je uspona i padova u igri Fuhsea ove sezone, a dosta toga su uslovljavale i povrede igrača. Na kraju bi to ipak mogla da bude uspešna sezona i dobro je igrao na tri fronta. U Kupu je berlinska ekipa stigla do polufinala, gde je zaustavio Kil, da bi je isti rival odmah nakon toga pobedio i u prvenstvu. Za razliku od Kup utakmice, u prvenstvenom okršaju je viđena dramatična završnica i Fuhse je propustio priliku za nerešeno u poslednjem napadu. Sve mu se vratilo u prošlom kolu kada je golom Lindberga u poslednjoj sekundi iz sedmerca došao do pobede 34:33 na gostovanju u Štutgartu.

NEMAČKA 1 - 31. KOLO

Četvrtak
19.00: (1,80) Bergišer (8,00) Fuhse (2,35)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

sportsko klađenjeRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara