Bernard na raskrsnici: Čelsi bi da plati više, ali Milan je konkretniji...

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.08.18. | 14:25

Šta će na kraju biti?

Kako koji prelazni rok dolazi i prolazi, Čelsi se sve više pretvara u gubitnički klub. Ne misli se ovde konkretno o rezultatim, iako su i oni poslednjih godina više diskutabilni nego dobri, već o reakcijama na transfer pijaci.

Samo ovog leta Čelsi je ostao bez velike želje Aleksandra Golovina, a izvesno je da će Stamford Bridž izbeći i Matija Kaldara, Danijele Rugani i Gonzalo Iguain, kao i Miralem Pjanić i Robert Levandovski, možda i Antoni Marsijal i Sergej Milinković Savić. A, kako se stvari razvijaju, vrlo je moguće da će novi trener Mauricio Sari biti uskraćen i za usluge najtraženijeg slobodnog fudbalera ovog leta - Bernarda.

Izabrane vesti

Momak koga želi pola Evrope trenutno vodi ozbiljne pregovore samo sa dva kluba - Čelsijem i Milanom. I dok je Čelsi spreman da ispuni Bernardove zahteve i izdvoji mu platu od 6.000.000 evra, čini se da je lucidni Brazilac sada sve više okrenut transferu u Lombardiju, iako će tamo dobiti značajno manje para. Zašto? Zato što je Milan pokazao veću želju da ga angažuje. Novi direktor Rosonera Leonardo uspostavio je kontakte sa Bernardovim agentima i već obavio nekoliko preliminarnih razgovora, a u narednim danima sledi i zvanični sastanak u Kasa Milanu. Rosoneri su spremni da izađu u susret brazilskom kreativcu i daju mu 3.500.000 evra godišnje i ugovor na četiri sezone, a razliku u plati Milan će nadomestiti jednokratnim isplaćivanjem bonusa za potpis od 4.000.000 evra. 

Bernard je, šuškalo se to i prethodnih dana, bio ozbiljno zagrejan za ideju da se preseli u London i zaigra u Premijer ligi, ali Čelsi izgleda nije dovoljno agresivno krenuo po potpis. S druge strane, Leonardo ovih dana radi sve da Đenaru Gatuzu obezbedi nekoliko vrhunskih pojačanja među kojima su i Kaldara i Iguain, zbog čega je na svakodnevnim sastancima sa brojnim agentima i klupskim predstavnicima. Zato je Bernard i bliži ideji da ode u Milan. 

Naravno, sve bi moglo da se promeni ukoliko emisari Ćelsija na čelu sa Marinom Granovskajom zapravo urade nešto konkretno i završe neki posao do kraja prelaznog roka. A ostalo je još samo nepunih devet dana. 

Foto: Action Images


tagovi

BernardLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara