""
""

Bezobrazno dobre asistencije deli Nikola Jokić! Zato je i stigao u probrano društvo (VIDEO i FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.16. | 10:24

Izuzetno prijatno i lepo dostignuće mladog Somborca...

Nikola Jokić je plejmejker u telu centra. I to je pokazao nebrojano puta u dresu Mega Leksa, ali je posebno do izražaja došlo onog trenutka kada je otišao „preko bare“ i zaigrao svoju prvu sezonu u NBA ligi. Mladi as Denvera iz utakmice u utakmicu pokazuje da poseduje izuzetnu košarkašku inteligenciju i ne boji se da je koristi u igri kada god je u mogućnosti. A pored toga što ima širok napadački spektar, Jokić je demonstrirao i asistenteske sposobnosti na kojim bi pozavideli mnogi NBA asovi. 

Izabrane vesti

I upravo je ova crta Jokića dovela na jednu vrlo interesantnu listu - najboljih asistenata među centrima koji igraju prvu sezonu u NBA ligi od 2000. godine. Već sada mladi Somborac nalazi se na koti od 1,7 asistencija po utakmici, čime se našao u društvu Marka Gasola i Jao Minga, a ispred njega trenutno se samo nalaze Endrju Bogut iz Golden Stejta sa 2,3 asistencije po meču, što je učinak koji je ostvario iz vremena kada je igrao za Milvoki, dok je na prvoj poziciji trenutno neprikosnoveni Pau Gasol

Podsetimo, sve brojke osim Jokićeve upisane su posle pune sezone, što znači da je pred supertalentovanim Srbinom prostor da eventualni plasman popravi. 

Pogledajmo i neke od najboljih Jokićevih asistencija do sada, a pre svega najsvežiju - protiv Memfisa. 

Zatim i onu koju je podelio protiv Los Anđeles Lejkersa, koja je čak izabrana i za asistenciju večeri. 

A na kraju i onu koju je podelio protiv Majamija.


tagovi

Pau GasolNikola JokićNBA ligaMemfis GrizlisMark GasolJao MingHjuston RoketsEndrju BogutDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara