""
""

Biće večitog derbija u polufinalu! Partizan preslišao Bajern, Glišić dominirao

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.02.16. | 22:59

Košarkaški zaljubljenici moći će da pogledaju duel dva velika talenta - Boriše Simanića i Miloša Glišića

Nešto više od nedelju dana pošto je u Nišu viđen duel prvotimaca Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, zakazan je još jedan večiti derbi dva najveća srpska kluba. Ovog puta snage će odmeriti najbolji juniori u crno i crveno-belim dresovima, u velikom polufinalnom okršaju kvalifikacionog turnira Evrolige, pošto je ekipa Partizana osigurala drugu poziciju na tabeli Grupe B sigurnim trijumfom nad minhenskim Bajernom - 70:52 (22:12, 15:14, 16:19, 17:7).

Izabrane vesti

Podmladak Parnog valjka do trijumfa je vodio talentovani krilni centar Miloš Glišić, koji je pružio prilično dominantnu partiju, pošto je susret završio sa 23 poena i čak 17 uhvaćenih lopti i devet iznuđenih faulova. Jedini igrač koji je uz Glišića prešao dvocifrenu granicu bio je Ivan Hadžić sa 13 koševa, čemu je dodao i šest uhvaćenih lopti, dok je Aleksa Popović imao devet poena i osam skokova. Na drugoj strani Noa Kandem imao je 11 poena i pet skokova.

U drugom polufinalu koplja će ukrstiti košarkaši Cedevite i sarajevskog Sparsa. Meč pobednika dva polufinalna okršaja odigraće se u nedelju u 21 čas, a ekipa koja bude slavila overiće svoju poziciju na završnom turniru u Berlinu u maju. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanMiloš GlišićJuniorska EvroligaEvroligaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara