"Bienvenido"
"Bienvenido"

Bienvenido! Arapi plaćaju, Španci uče fudbalu: Devetorica Saudijaca u jednom danu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.01.18. | 21:01

Svi potpisali za španske klubove

BienvenidoSituacija u kojoj svi dobijaju! Španski klubovi novac, Saudijci školovane igrače, a fudbaleri sami - neprocenjivo iskustvo. Fudbalski savezi Saudijske Arabije i Španije danas su u delo pretočili sporazum po kojem će se najtalentovaniji fudbaleri iz te azijske zemlje obrazovati na Pirinejima.

Posledica sporazuma: u jednom danu čak devetorica saudijskih fudbalera potpisali su za španske klubove. Trojica su otišla u Primeru, četvorica u Segundu, a dvojica najmlađih u treću, odnosno četvrtu ligu Španije.

Izabrane vesti

Svi su potpisali šestomesečne pozajmice. Platiće Saudijci i duži boravak ako svi budu zadovoljni, a nema razloga da ne budu.

Španci su inače mesecima skautirali najtalentovanije saudijske fudbalere pre no što su izabrali devetoricu koji najviše obećavaju. Trojica koji će igrati u Primeri - Salem Al Davsari, Fahad Muvalad i Jahija Sahari - bili su nosioci igre saudijske reprezentacije tokom uspešnih kvalifikacija za Mundijal 2018. godine.

Drugi deo ugovora odnosi se na odlazak španskih stručnjaka u Saudijsku Arabiju i formiranje fudbalskih akademija. Odličan posao.

Saudijci koji su danas potpisali za španske klubove:

PRIMERA: Salem Al Davsari (Viljareal), Fahad Muvalad, (Levante) i Jahija Sahiri (Leganes);
SEGUNDA: Ali Al Namer (Numansija), Abdulmadžid Al Sulalhem (Rajo Valjekano), Abdula Alhamadan (Sporting Hihon), Nuh Al Musa (Valjadolid);
SEGUNDA B: Marvan Otmnan (Leganes);
TERCERA: Džabar Isa (Leganes).


tagovi

EvropaLeganesPrimeraRajo ValjekanoSaudijska ArabijaŠpanijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara