Bitka za Baltik

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 09:15

Već na startu sezone oslabljeni šampion dočekuje komšije iz Kila. Oba tima imaju stopostotan učinak ove sezone u Bundesligi. Poslednja dva meča u Flenzburgu dobile su Zebre

Šampion udara na poljuljanog giganta iz Kila. U komšijskom derbiju timova sa Baltika, u četvrtom kolu Bundeslige Flenzburg dočekuje Zebre islandsog stručnjaka Alfreda Gislasona. Uz Rajn Nekar Leven i Magdeburg, ove dve ekipe jedine još nisu osetile gorčinu poraza na startu sezone. Ova dva grada su na manje od 100 kilomenara razdaljine, razvijeno je veliko rivalstvo.

Flenzburg je postao šampion posle neizvesne borbe sa Rajn Nekar Levenom protekle sezone. Ekipa iz gradića na granici sa Danskom drastično je promenila sastav ove sezone. Verovatno najveći hendikep za nemačkog vladara je odlazak u penziju legendarnog golmana, Šveđanina Matijasa Andersona. Zanimljivo, on sada vodi računa o čuvarima mreže Kila, Andreasu Volfu i Dancu Niklasu Landinu.

Izabrane vesti

Nema više u Flenzburgu ni Kevina Molera (Barselona), Kentina Maea (Vesprem), Tomasa Mogesena (Skjern), Henrika Toft Hansena (PSŽ). Dovedena su skromnija pojačanja, a naravno u prvom planu bili su Skandinavci – Norvežani Torbjorn Begerund, Magnus Jondal, Goran Johanesen, Danac Simon Hald, Johanes Gola i golman iz Bosne i Hercegovine Benjamin Burić.

Kil ove sezone ne igra Ligu šampiona, pa sve snage može da baci na domaće prvenstvo. Kapiten ekipe, hrvatski as Domagoj Duvnjak, konačno je zdrav, stigla su pojačanja iz konkurentskog Rajn Nekar Levena Henrik Pekelar i Norvežanin Harald Rajkind.

Zanimljivo, poslednja dva meča ovih rivala u Flenzburgu dobile su Zebre, za koje igra nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Vujin. Krajem prošle sezone, Flenzburg je pobedio Kil u Šparkasen areni i prekinuo niz od četiri meča bez pobede nad ljutim rivalom. Šampion je već imao jedan derbi ove sezone i izašao je kao pobednik u Berlinu protiv Fuhsea, dok Kil nije imao problema na startu protiv Ludvigshafena i Lemga.

Nijanse će da odlučuju, iako je Flenzburg blagi favorit, Kil može do pobede i već na startu sezone da pokaže konkurentima da se vraća u nemački vrh posle nekoliko godina stagnacije kada su Rajn Nekar Leven i prošle sezone Flenzburg srušili dominaciju Zebri.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:10 7499 NEM 1 Flensburg - Kiel h 2 (-0.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

BUNDESLIGA – 4. KOLO

Subota
18.10: (1,85) Flenzburg (8,00) Kil (2,30)
20.30: (2,45) Erlangen (8,00) Gepingen (1,75)

Nedelja
13.30: Hanover - Minden
16.00: (13,0) Bitighajm (18,0) Rajn Nekar Leven (1,05)
14.00: (1,95) Gumerzbah (8,00) Štutgart (2,15)
16.00: (1,07) Magdeburg (16,0) Bergišer (11,0)
16.00: (1,35) Melsungen (8,00) Lajpcig (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjeRukometna BundesligaRK FlensburgFlenzburgRK Kil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara