Bitka za kotu 3

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.19. | 09:09

Flenzburg i Nant otvaraju poslednje kolo grupne faze Lige šampiona. Francuzima odgovara samo pobeda

U nedelju se spušta zavesa na grupnu fazu rukometne Lige šampiona, a poslednje kolo otvaraju u sredu Flenzburg i Nant. Biće to direktan obračun za treće mesto u Grupi B. Oba tima dižu formu pred start nokaut faze evro elite. I nemački šampion i francuski tim imaju po dve vezane pobede u najjačem klupskom takmičenju.

U prvom delu sezone, lider Bundeslige je slavio na teškom gostovanju u Nantu sa 34:31. Flenzburg u ovaj meč ulazi kao blagi favorit. Prošle nedelje je šampiona Nemačke pobedio u neizvesnoj završnici Zagreb u gostima sa 22:21. Domaćin ima bod više od vicešampiona Evrope i odgovara mu remi pred uvek krcatom Flenz arenom u gradiću na samoj granici sa Danskom.

Izabrane vesti

Flenzburg briljira u domaćem šampionatu gde ima maksimalan učinak od 21 pobede i blizu je odbrane krune. U evro eliti ekipa igra slabije, ali osnovni cilj, plasman u nokaut fazu je davno obezbeđen. Prvi strelac tima, koji je prava skandinavska legija stranaca, u Ligi šampiona je švedski srednji bek Hampus Vane sa 47 golova, a na poslednjim susretima briljira bosanskohercegovački golman Benjamim Burić.

S druge strane, Nant ne igra ni približno tako dobro kao prošle sezone kada je igrao finale Lige šampiona sa Monpeljeom u Kelnu. Povreda prvog golmana Sirila Dumulana poremetila je tim u kome je i dalje prva violina, neuništvi makedonski veteran Kiril Lazarov. Levoruki bombarder je sa 62 golova najefikasniji rukometaš svog tima u evro eliti.

Nant igra slabije na gostovanjima. Tek pretporšle nedelje uspeo je da prvi put u sezoni u Ligi šampiona pobedi na strani, i to danski Skjern sa 34:32. Domaćin je bliži pobedi, a trebalo bi da gledamo otvoreni meč na gol više.

Pred poslednje kolo Lige šampiona ostala je samo jedna nepoznanica o putniku u narednu rundu. Meškov, Monpelje i Kristijanštad se bore za šesto mesto u Grupi A. Kao pobednici grupa, Barselona i Pari Sen Žermen su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale, a u baraž će: Vesprem, Vardar, Rajn Nekar Leven i Vive Kjelce iz Grupe A i Seged, Flenzburg, Nant, Motor Zaporožje i Zagreb iz Grupe B.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7491 Flensburg - Nantes up više (56.5) 2,03
Ukupna kvota2,03

LIGA ŠAMPIONA – 14. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA B

19.00: (1,55) Flenzburg (8,50) Nant (2,95)

Subota

GRUPA A

17.30 Barselona – Rajn Nekar Leven
17.30 Meškov Brest – Kristijanštad
17.30 Vardar – Monpelje
17.30 Vive Kjelce – Vesprem

Nedelja

GRUPA B

16.50 Skjern – Celje
17.00 PSŽ – Motor Zaporožje
17.00 Seged - Zagreb

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

EHF Liga šampionaRK NantKiril LazarovRK FlensburgFlenzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara