"Paunić"
"Paunić"

Bolnica “Barsa” preživela Golgotu! Barcokas isključen, ali Paunićeva Fuenla nije imala snage za iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.10.16. | 14:28

Sprski košarkaš i bivši reprezentativac ubacio 18 poena

PaunićKako samo težak period za Barselonu! Poraz od Crvene zvezde u Evroligi sipao je so na ranu napravljenu mnogobrojnim povredama u timu, ali je i takav desetkovan sastav izborio pobedu prvo nad Broseom, a sada i na gostovanju Fuenlabradi  u ACB ligi- 78:75.

Imala je Fuenla dobru situaciju sve do četiri minuta pre kraja utakmice, vodio je domaći sastav is a 66:62, trener Blaugrane Jorgos Barcokas je dobio drugu tehničku i automatski isključenje, ali je tim sve to prevazišao i koševima Rajsa, Perperoglua, Olesona i Vezenkova.

Izabrane vesti

I uspeo je da se izvuče uprkos povredama Hauana Karlosa Navara, Šejna Lavala i Džastina Doelmana. Tim čeka pojačanja, ali se sada stisnuo i pobedio kada je bio na rubu poraza.

Ivan Paunić je bio odličan, dao je 18 poena. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se sruši grogirani protivnik.

Ljulj

Real Madrid moža ima poteškoća u Evroligi, ali je zato Kraljevski klub više nego siguran u domaćem šampionatu. Ostvario je i petu pobedu u isto toliko mečeva, a sada je pala Saragosa - 94:68.

Real lako rešava ovakve utkamice, ima previše iskusne i kvalitetne igrače da bi upao u probleme. Na ovom meču istakli su se Džejsi Kerol sa 19 poena, Serhio Ljulj je dodao 16, Entoni Rendolf 13. Odličan je bio i Gustavo Ajon koji je ubeležio devet skokova.

Igrači Pabla Lasa melju protivnike ritmom i brzim protokom lopte, Ljulj je jako raspoložen u šutu, a Rendolf je mnogo doprineo fizičkom očvršćavanju tima.

Kraljevići igraju šampionski.

Dubljević

Valensija je nastavila da beleži dobre partije. Upisala je i četvrti trijumf u pet utakmica, a ponovo je glavni šraf u igri bio Bojan Dubljević koji je po navici bio najefikasniji. Sada je postigao 18 poena i tome dodao sedam skokova i jednu asistenciju u pobedi protiv Andore - 88:62.

Konstantno je lokomotiva Slepih miševa i jedini je bio dvocifren u domaćem timu. Valensija je tokom celog toka susreta imala inicijativu i prednost i konstantnošću je slomila duh Andore koja nije imala šanse za bodove u ovom kolu.

Na kraju, Betis je bio bolji od Obradoira s 79:74 , a naš Nikola Radičević jeste bio u sastavu, ali nije igrao jer se još oporavlja od povrede, dok je Strahinja Milošević dao šest poena.

ACB LIGA, 6. KOLO

Subota:

Bilbao - Tenerife 81:91
/Mumbru 20 - Vaskez 16/

Mursija - Gran Kanarija 57:76
/Benite 9 - Kjurik 16/

Nedelja:

Fuenlabrada – Barselona 75:78
/Paunić 18 – Perperoglu 17/

Real Madrid - Saragosa 94:68
/Kerol 19 - Bencing 23/

Valensija - River Andora 88:62
/Dubljević 18 - Šermandini 16/

Real Betis – Obradoiro 79:74
/Nagbar 16 – Alen 20/

(FOTO: MN Press)


tagovi

ValensijaŠpanijaReal MadridJorgos BarcokasIvan PaunićEvroligaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara