"Kandidati za prvo mesto"
"Kandidati za prvo mesto"

Borbe za teniski No 1

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.17. | 15:41

Ovogodišnje izdanje Vimbldona odrediće i ko će biti na čeonoj poziciji WTA i ATP liste, a u igri su tri teniserke i isto toliko tenisera

Kandidati za prvo mestoOvo, 131. izdanje Vimbldona u njegovoj 140. godini postojanja ima posebnu "težinu", jer će odrediti ko će biti prvi reket sveta, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Na muškoj strani, za prestižnu poziciju bore se Endi Mari, Rafael Nadal i - Novak Đoković! Sten Vavrinka je takođe imao priliku da po prvi put u karijeri stigne do prvog mesta, ali slaba igra, bolno koleno i odličan Danil Medvedev "skratili su mu muke". Prvo kolo najprestižnijeg teniskog turnira na svetu bilo je kobno za njega, a da je kojim slučajem po prvi put u karijeri osvojio Vimbldon popeo bi se i na vrh ATP liste. Ovako, nakon Vimbija tu ćemo videti momke koji su to već ostvarili u karijeri.

Izabrane vesti

Što se tiče Marija i Nadala, njima je za čelnu poziciju potrebno da se probiju do finala. Što se Noleta tiče, situacija je daleko komplikovanija pošto mu je za povratak na prvo mesto, koje je na kraju prošle godine prepustio Škotu, potrebno da osvoji četvrtu titulu u Ol ingland klubu, ali i da Rafa i Endi ne stignu do polufinala.

I sa ženske strane žreba situacija je slična pošto njih tri mogu da se popnu na sam vrhu. Trenutno prva je Angelika Kerber, koja će na tom mestu ostati samo ukoliko osvoji Vimbldon, ali i ukoliko Karolina Pliškova ispadne pre polufinala. A Čehinja, od koje se najviše očekuje da slavi na londonskom gren slemu, mora da podigne pehar, uostalom kao i Simona Halep ako misli da preuzme prvo mesto na WTA listi.

Ovo saznanje će naravno dosta značiti za svih šestoro tenisera i dati im dodatnu motivaciju, što uvek treba uzeti u obzir prilikom sastavljanja tiketa.

(foto: Action Images)


tagovi

VimbldonSrbijaSimona HalepRafael NadalNovak ĐokovićKarolina PliškovaEvropaEndi MariAngelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara