"slavlje Spartaka posle gola Glušakova"
"slavlje Spartaka posle gola Glušakova"

Bože moj! Bože moj! Bože moj! Glušakov u 91. minutu - ovako se osvaja titula! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.16. | 17:25

Spartak šest koraka ispred Zenita

slavlje Spartaka posle gola GlušakovaTaman što se Zenit ponadao da će mu Spartak pružiti ruku spasenja. Taman što su i u Amkaru pomislili da su uspeli. Denis Glušakov! Ničija lopta i bomba sa 20 metara. Kako je samo zveknula lopta o prečku! Umalo je nije prepolovila. U 14. kolu Premijer lige gosti iz Perma dugo su odolevali, ali na kraju 1:0 na Atkritje areni!

Junak utakmice - Denis Glušakov! Kao da se grom prolomio nas stadionom Narodnog tima. Čudesan pogodak. Možda i nagoveštaj da je Spatak zreo za pehar. Šampioni dobijaju i kad ne igraju najbolje. Spartak jeste sve vreme diktirao ritam u susretu sa Amkarom, ali nije blistao, iako je trener Masimo Karera posle dugo vremena mogao da računa i na oporavljenog Kvinsija Promsa.

Izabrane vesti

I u 91. minutu prava munja. Komentator utakmice nekoliko puta je uskliknuo: "Bože moj".

Sav trud Amkara tako je pao u vodu, iakos u gosti baš rešili da favorizovanom rivalu zagorčaju život. Najbolji dokaz u 74. minutu. Sitacija kakva se retko viđa. Aleksandar Miljković je trebalo da napusti teren, ali je toliko želeo da se iz Moskve vrati neporažen da je odbio da povinuje zahtevu sa klupe? Nije šala, prema navodima ruskih medija, Miljković je krenuo da se javi na poziv stručnog štaba, ali se na pola puta predomislio što se - na opšte iznenađenje - očigledno dopalo pomoćnom treneru Vadimu Evsejevu. Citiramo kolege iz Rusije...
Idi onda! Idi Igraj“, navodno je Evsejev rekao bivšem fudbaleru Partizana.

Miljković je ostao na terenu, ali Amkar nije odoleo. A mogao je, još u finišu prvog poluvremena Dmitri Pavel Komolov je imao brisan prostor pred sobom, ali je previše oklevao, ali domaći se nisu mirili sa porazom, kao pobesneli kerovi trčali su za odbeglim rivalom i to im se na kraju i isplatilo.

 

Spartak je i dalje prvi na tabeli. I pun samopouzdanja. Da li je konačno vreme? Da se titula posle 15 godina vrati u Spartakovu vitrinu?

PREMIJER LIGA – 14. KOLO:

Petak:

Arsenal Tula – CSKA 0:1 (0:1)
/Milanov 21/

Rubin – Rostov 0:0

Subota:

Orenburg – Lokomotiva 1:1 (0:1)
/Nekajčik 59 - Kasaev 25/

Anži – Ufa 0:1 (0:0)
/Vanek 63/

Nedelja:

Krasnodar – Ural 3:0 (0:0)
/Gazinski 66, Smolov 71, Žoaozinjo 74/

Spartak – Amkar 0:0

17.30: Zenit – Krila Sovjetov

Ponedeljak:

17.30: Terek – Tomsk

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Amkar PermDenis GlušakovEvropaKrasnodarPremijer ligaRusijaSpartak MoskvaUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara