""
""

Bunjak majstor za Bliski istok, od jeseni vodi Al Arabi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.05.14. | 16:34

Odlična sezona na klupi Al Džahre omogućila srpskom treneru novi posao

Uspešna sezona Al Džahre iz, na čijoj klupi je do skora sedeo Boris Bunjak, donela je srpskom stručnjaku novi posao u Kuvajtu. Bivši trener kulskog Hajduka i Radničkog iz Niša, dokazan na prostoru Bliskog istoka, menja klub, ali ne i zemlju, pošto će od naredne sezone predvoditi Al Arabi, jedan od dva najbolja tamošnja kluba.
Ponosan sam na rezultate sa Al Džahrom, koji su mi omogućili ogromnu reputaciju u kuvajtskom fudbalu, zbog čega sam prihvatio poziv da u sledećoj sezoni treniram Al Arabi“, potvrđuje Bunjak u razgovoru za MOZZART Sport.

Iza njega je uspešna sezona, u ulozi šefa struke Al Džahre, sa kojom je završio na trećem mestu prvenstvene tabele. Serija je počela  na gostovanju Al Šababu, kad je tim srpskog stručnjaka, sa devetoricom na terenu, zabeležio trijumf i započeo proboj ka vrhu tabele.
Posle pet kola izbili smo na treće mesto, na njemu smo se zadržali do kraja. Niko to od nas nije očekivao, a mi smo osvojili 55 bodova, zabeležili 17 pobeda i postigli čak 46 golova. Uspeh je veći jer smo do cilja stigli samo s dvojicom stranaca, a ostale ekipe imaju po četvoricu legionara na raspolaganju“.

Izabrane vesti

Al Džahra je dobre rezultate beležila i u kup takmičenjima.
U azijskom GCC kupu stigli smo do četvrtfinala, gde smo posle penala (u regularnom toku bilo 2:2) poraženi u Dubaiju od Al Nasera, našeg stručnjaka Ivana Jovanovića. I u Kupu Kuvajta ispali smo posle lošijeg izvođenja jedanaesteraca, u polufinalu. Taj meč izazvao je ogromne polemike zbog suđenja. Uglavnom, sezone Al Džahre smatra se jednom od najuspešnjih u poslednje dve decenije, između ostalog i zbog toga što smo iznedrili trojicu seniorskih reprezentativaca“.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

 

 


tagovi

Kuvajtmeđunarodni fudbalBoris BunjakAl Arabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara