""
""

Bunjak zbunio bogate Kuvajćane

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.12.13. | 19:38

„Naš sistem igre ostao je zagonetka čak i za velike ekipe, sad nas ubrajaju u kandidate za titulu“, ističe srpski stručnjak na klupi Al Džahre

Srpski stručnjak Boris Bunjak, od letos je za kormilom Al Džahre iz Kuvajta i prema njegovim, na početku misije na Bliskom istoku suočio se sa gomilom problema,  jer je ekipa igrala defanzivno i tokom sezone je jedva beležila nekoliko pobeda dovoljnih za opstanka u elitnom rangu.

A onda se ove jeseni sve promenilo i Al Džahra se nalazi na visiokom četvrtom mestu tabele.
Besomučno sam gledao video material i shvatio da ima prostora za moju viziju, presing na loptu i prostor. Na početku sam naišao na otpor, arapski fudbaleri smatraju da se igra jedino loptom, malo trče i kreću se bez nje. Ipak, na pripremama u Dubaiju smo se zbližili, čak smo dobili šampiona Kuvajt 4:2“, priča Bunjak za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Al Džahra ima skor od sedam pobeda, po tri remija i poraza, među kojima je prvi pretrpela u četvrtom kolu, od aktuelgno lidera Kuvajta (1:4).
Na premijeri smo dobili smo crveni karton, ali poveli 1:0, da bi se na kraju zadovoljili remijem. I druga utakmica je završena remijem, da bi posle poraza od Kuvajta krenula serija trijumfa i postali smo hit jeseni. Naš sistem igre ostao je zagonetka čak i za velike ekipe. Sad nas ubrajaju u kandidate za titulu. Bili smo dugo treći iza prebogatih Kuvajta i Kacije. Stručnjaci kažu da smo pravo osveženje za ligu“.

Sezona se nastavlja u januaru, a Bunjak ističe da tim sa još većim motivom ulazi u drugi deo prvenstva.
Izvršili smo dodatnu selekciju, u ekipu uveli nove, mlade igrače. Među njima su četvorica olimpijskih reprezentativaca. Ima indicija da će pojedini fudbaleri dobiti poziv od selektora A reprezentacije. Pobedili smo u Kupu i omogućili našim navijačima da naprave feštu, savladali smo tim koji je imao 46 uzastopnih pobeda“, zaključio je Bunjak.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Boris BunjakKuvajtmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara