""
""

Buongiorno Italia: Juve i Roma na optuženičkoj klupi! Inter ne pobeđuje slučajno, Miha vratio poker otpisanih

Vreme čitanja: 5min | pet. 25.09.15. | 11:24

U Interu otvoreno govore o skudetu, a na njihovoj strani je i Milanova legenda Arigo Saki. Alegri i Garsija na meti kritika, Lacio dočekao buđenje Andersona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Sudbina dvojice trenera na kormilu Juventusa i Rome je glavna tema ne samo sportskih dnevnika u Italiji već i generalističke štampe. Vrlo oštra kritika Džona Elkana prvog čoveka Fijata na račun igre Juventusa se tumači kao upozorenje Alegriju dok je u Rimu postala „javna tajna“ da će Garsija dobiti otkaz ako u sledeće tri utakmice protiv Karpija, Palerma i Empolija ne popravi igru i ostvari maskimalan učinak. Prenose se i izjave Ikardija koji uživa u liderskoj poziciji InterA kao i zadovoljstvo igrača Frozinonea Blanšara što je postigao gol protiv Bjankonera iako je njihov navijač od malena. Gazeta piše i o četiri opklade Mihajlovića za Balotelija, Montoliva, De Jonga i Zapatu i opkladi Berluskonija na srpskog stručnjaka.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Juve i Roma na optuženičkoj klupi: Optuženi, podginite se“, procesuira na prvoj strani Gazeta dva tima koji su komandovali italijanskim prvenstvom u poslednja dva šampionata.

„Prva dva tima u poslednja dva prvenstva i favoriti za skudeto tokom leta, posle pet kola, zajedno imaju 17 bodova zaostatka za Interom“ stoji u podnaslovu.  Gazeta „optužuje“ Juventus da nisu dobro sprovedene pripreme i da je zbog toga zabeležen veliki broj povreda, da je tim rasejan i rasipnički, da nema vođu i da Alegri nije uvek izabrao najbolji tim da pošalje na teren. Romi se prigovara zbog vođenja tima, loše taktike, neadekvatne kupovine igrača i neizvesnoti oko budućnosti nekih ključnih ljudi u rukovodstvu.

Gazeta piše i da je Lihtštajner juče zbrinut u bolnici jer je imao problema sa disanjem, zbog čega će morati na dodatne preglede i u Juventusu se pribojavaju da bi iz zdravstvenih razloga mogao da odsustvuje prilično dugo.

U gornjem desnom uglu Gazeta donosi priču o Felipeu Melu koji se u prvom mesecu šampionata nametnuo kao lider Intera. “Srećni Melo, ratnik sa zlatnim srcem“, poigrao se list sa imenom Brazilca budući da je između njegovog imena i reči „srećan“ razlika u samo jednom slovu (Fellipe i felice). Supruga Felipea Mela, Roberta koja je postala svetski poznata posle poljupca kojeg je dobila od svog supruga nakon postignutog gola protiv Verone kaže: “Felipe je profesionalac i tata za primer“.

Gazeta objavljuje intervju i sa drugim interistom srećno oženjenim, Maurom Ikardijem čija je supruga Vanda Nara postala njegov mendžer: “Ikardijevo pumpanje: Obrisali smo prošlost i sada rastemo“, aludirao  je novopečeni kapiten Nerazura na loše rezultate tima u poslednje četiri sezone. U odbranu Intera koji se našao na udaru kritika zbog ne baš briljantnog stila ustao je Arigo Saki. U analizi pod naslovom „Nikad se ne pobeđuje slučajno“, Saki tvrdi da je Mančini izabrao fudbalere koji mogu da odgovore na njegove zahteve i da šampionat može da se osvoji ne samo lepom igrom već i snagom, izgaranjem i odlučnošću. Sve ono što je Inter pokazao u prvih pet kola.

Milanski sportski dnevnik piše i pet opklada u taboru Rosonera od kojih su četiri Mihajlovićeve, a peta je Berluskonijeva za Sinišu: “Pet Mihajlovićevih opklada, Balotelijev tutor“. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da se naš stručnjak uzda u povratak četvorice fudbalera koji su u prethodnom periodu imali veliki pad. Reč je o Baloteliju, Montolivu, De Jongu i Zapati. Na drugoj strani gazda kluba Silvio Berluskoni je u više navrata izjavio da je Mihajlović najveće i najbolje pojačanje Milana u prethodnom prelaznom roku.

Gazeta objavljuje i intervju sa Leonardom Blanšarom koji je doneo prvi bod Frozinoneu postigavši gol timu za koji navija svim srcem: “Juve, izvini ali samo da znaš koliko puta sam pretrpeo udarce zbg tebe“. Gazeta objavljuje i fotografije Blanšara kako u Berlinu sa ultrasima Bjankonera navija za Juventus u finalu Lige šampiona i njegovo „ludovanje“ zbog gola Morate.

CORRIERE DELLO SPORT

„Svi za Džeka“, bodri na naslovnoj strani Korijere ambijent Đalorosih koji se deprimirao posle remija sa Sasuolom i poraza od Sampdorije. List piše da Roma ima plan kako da omogući Džeku da postiže više golova, dosada je zatresao samo jednom mrežu u prvenstvu.
„Centarfor je previše daleko od kaznenog prostora, Garsija traži centaršuteve sa bokova i veću podršku“, prenosi Korijere ideju francuskog stručnjaka kako da pomogne Bosancu da se odblokira.

„Lacio, tajne Felipa Andersona“, tim naslovom se oživljava manija koja je vladala u Rimu za Brazilcem u prvoj polovini godine kada je žario i palio stadionima na Apeninskom poluostrvu. Korijere je intervjuisao bivše igrače Lacije koji su u horu odgovorili da Felipe Anderson mora uvek da igra. Neki su maliciozno zapazili da je Felipe Anderson eksplodirao u prošloj sezoni kada se Antonio Kandreva povredio i sada se „probudio“ baš kada se zamenik kapitena Nebeskoplavih ponovo povredio.

I Korijere je intervjuisao Leonarda Blanšara koji je postao heroj Frozinonea, varoši 60 kilometara udaljene od Rima: “Izvini Juve moj, zatresti tvoju mrežu je bilo lepo“.  U razgovoru za rimski dnevnik Blanšar je istakao da bi Bufon, da je bio na golu, verovatno odbranio njegov šut.

Korijere objavljuje i veliki intervju sa Neviom Skalom predsednikom Parme u kojem bivši stručnjak najavljuje povratak kluba koji je nekada bio deo čuvenih „sedam sestara“ Serije A. “Pobedićemo igrajući pošteno“, obećao je Skala.

TUTTOSPORT

„Malo Alegri (veseli) i mnogo zbunjeni“,  kritički je naslov Tutosporta na račun Juventusa i pre svega trenera Masimilijana Alegrija s čijim prezimenom su se poigrali.

„Juve pod pritiskom posle razočaravajućeg starta. Džon Elkan naređuje: moramo da igramo kao u Mančesteru. Morata želi da igra u Napulju“, piše list ostavljajući nadu da bi španski golgeter mogao da se vrati među startere protiv Napolija. „Strah za Lihtšajnera koji je završio u bolnici“, piše Tutosport o zdravstvenim problemima Švajcarca koji se odnose na disajne organe.

Ispod zaglavlja Tutosport odvaja prostor za milanske klubove. „Baloteli uzeo pod svoje Milan i gurnuo Baku na klupu“, najavljuju se promene u hijerarhiji kod Siniše Mihajlovića već za utakmicu protiv Đenove.

Ikardi: Juve iza i Inter uživa...“ prenosi reči kapitena Intera Tutosport ističući da su u Interu porasli apetiti i da igrači, uključujući i Ikardija, otvoreno pričaju o šampionaskoj tituli.

„SOS napad. Opet došao red na Maksi Toro“, aludira Tutosport na činjenicu da je Ventura ostao bez napadača i da će protiv Palerma Maksi Lopez ponovo dobiti šansu da predvodi napadački red.

Pjerpaolo Marino jedan od najpoštovanijih fudbalskih radnika u Italiji u intervjuu za Tutosport hvali tzv. male klubove: “Sasuolo i Kjevo su lepota Serije A“.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARudi GarsijaRomaMilanMasimilijano AlegriLacioJuventusItalijaInterFelipe AndersonEvropaBuongiorno ItaliaArigo Saki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara