""
""

Buongiorno Italia: Klaudio Ranijeri - italijanski posao!

Vreme čitanja: 5min | pon. 11.04.16. | 11:40

Piše se o još jednom čudesnom “starkelji”, Đanluiđiju Bufonu, prostor su zaradili neredi i nasilje u Palermu, dok Tutosport najavljuje da će Masimo Morati uskoro povratiti Inter od Erika Tohira

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Klaudijo Ranijeri monopolizovao je prve strane italijanske sportske i generalističke štampe. Uspeh italijanskog stručnjaka na čelu Lestera se doživljava kao trijumf italijanske filozofije fudbala. Piše se o još jednom čudesnom  “starkelji”, Đanluiđiju Bufonu, koji i u svojih 38 godina i dalje drži krunu najboljeg čuvara mreže i igra odlučujuću ulogu u pohodu Juventusa na peti uzastopni "skudeto". Prostor su zaradili neredi i nasilje u Palermu pre i tokom utakmice domaćeg tima sa Lacijom. Tutosport najavljuje da će Masimo Morati uskoro povratiti Inter od Erika Tohira.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Italijanski stil” naslov je na engleskom jeziku u čast Klaudija Ranijerija koji maršira ka svojoj prvo šampionskoj tituli u karijeri i prvom naslovu prvaka Engleske Lestera. 
"Ranije se penje na tron. Još jedna pobeda, suze, Vardjieva čuda: otkrivamo vam tajne trenera koji je u svojoj 64. godini sa Lesterom stavio ruke na englesku titulu", stoji u nadnaslovu i podnaslovu. U tekstovima na unutrašnjim stranama se kaže da je glavno oružje Ranijerija i njegovi Lisica bio kontranapad, a ubojiti tumač te filozofije Džejmi Vardi.

Vrh naslovne strane Gazete je zaradila utakmica Palermo – Lacio, ali ne zbog prikazane igre i odličnog debija Simonea Inzagija na klupi Nebeskoplavih, već povodom masovnih tuča u centru glavnog grada Sicilije pre utakmice i nasilničkim ponašanjem ultarasa Palerma tokom susreta.
"Sramota, Palermo: Divlji zapad ultrasa, utakmica dva puta prekinuta. Palermo rizikuje da igra iza zatvorenih vrata sledeće utakmice", piše u naslovu koji sintetizuje jučerašnje događaje. U podnaslovu se daje vest da je Lacio na debiju Simonea Inzagija ostvario pobedu 3:0, a da bi Zamparini osmi put u ovoj sezoni mogao da promeni trenera na klupi i zameni Novelina sa Balardinijem.

"Skudeto: Igua-no, Napoli da. Gabijandini i Kaljehon odgovorili Juveu: -6" poigrala se Gazeta sa prezimenom Iguaina koji juče nije bio na terenu zbog suspenzije, ali su Gabijadini, Kaljehon, InsinJe i Hamšik u potpunosti nadoknadili izostanak Pipite protiv Verone pobedivši je sa 3:0. U podnaslovu Gazeta najavljuje analizu sjajne sezone Đanluiđija Bufona uz konsatataciju da nikada kao ove godine Juve nije bila i bukvalno u rukama svog kapitena i golmana.

"Fjorentina je u slobodnom padu. Uživaju Empol i… Inter", nije prošlo nezapažano još jedno posrtanje Fjorentine u prvenstvu koje je ovog puta koštalo Ljubičaste i gubitka četvrtog mesta na koje je stigao Inter. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da je glavni uzrok rapidno pogoršavanje odnosa između trenera Paola Soze, rukovodstva kluba i igrača.

U dnu strane Gazeta piše da su Milanu krenula kola nizbrdo kada se Baka zaustavio i prestao da trese mreže.
"Milan u potrazi za izgubljenim Bakom, čeka Balotelijeve golove". List piše da je odgovor Balotelija na utakmici Milana sa Juventusom ohrabrujući i da se sada od njega očekuje da do kraja sezone nastavi tim putem.

Gazeta piše i da je Roberto Mančini na raskrsnici da li da ostane u Interu ili da ode:
"Mančinijev nemir, pozdraviti se ili pokušati još jednom? Zavisi od… budžeta". Milanski dnevnik tvrdi da će Mančova odluka biti vezana za spremnost predsednika Erika Tohira da izađe u susret njegovim zahtevima za pojačanja Nerazura za sledeću sezonu.

Na prvoj strani veliki prostor je dobio i podvig odbojkašica Kazalmađorea koje su postale šampionke Evrope.
"Beskonačna Pičinini, Pepeljuga Kazalmađore smečovala Evropu". U neočekivanom uspehu italijanskog tima osim italijanske legendarne odbojkašice Frančeske Pičinini veliku i značajnju ulogu odigrala je naša reprezentativka Jovana Stevanović.

Na kraju Gazeta donosi i priču sa jučerašnje VN Amerike u Ostinu u Moto GP:
"Vala Rosi završio na zemlji, Doviciozo ponovo primoran na pad, Markez osvojio Rodeo".

CORRIERE DELLO SPORT

"Bravo Simone", pozdravlja rimski sportski dnevnik trijumfalan početak mlađeg Inzagija na klupi Lacija u Seriji A protiv Palerma.
"Lacio transformisan, velika pobeda u Palermu. Inzagi pogodio sve poteze i položio triling na Barberi. Dva gola Klosea i gol Felipea Andersona", stoji u podnaslovu.

Korijere prenosi i reči debitanta na kormilu Nebeskoplavih:
"Moram da se zahvalim igračima, bili su odlični, sada moramo da nastavimo ovim putem", stavio je do znanja Inzagi da će pokušati da stigne do šestog mesta koje bi moglo da vodi u Ligu Evrope ako Milan ne osvoji Kup Italije u finalu protiv Juventusa.

"Haos na stadionu i van njega u Palermu, sudija primoran da prekine dva puta meč", naslov je posvećen neredima koji su se verifikovali juče u prestonom gradu Sicilije.

"Roma trči, Napoli je na nišanu", naslov je ispod zaglavlja kojim se najavljuje večerašnja utakmica Serije A Roma – Bolonja na Olimpiku. U podnaslovu i na unturašnjim stanama se ističe da se Đalorosi uzdaju u uslugu koju može da im napravi Inter s pobedom ili barem remijem sa Napolijem, koji bi pretvorili u svojevrsnu majstoricu meč sa Sarijevim timom na Olimpijskom stadionu za tri nedelje.

"Ranijerijeva lekcija", naslov je kojim Korijere glorifikuje uspeh rimskog stručnjaka koji sa na zalasku svoje karijere nalazi na korak od velikog trijumfa u Premijer ligi.
"Ranijeri je pokazao da se može dovesti autsajder na korak od šampionske titule, da se može plakati od radosti i da se može govoriti o emocijama", stoji u nadnaslovu koji objašnjava u čemu se sastoji Ranijerijeva lekcija.

"Suze kralja Klaudija i njegov bajkoviti fudbal", naslov je redakcijskog komentara u kojem se vezu pohvale na račun italijanskog stručnjaka koji je učinio da Lester živi kao bajku tekuću fudbalsku sezonu.

TUTTOSPORT

"Niko kao on", dominira naslov prvom stranom Tutosporta sa fotografijom Đanluiđija Bufona koji proslavlja pobedu Juventusa nad Milanom u subotu veče.
"Bufon je ponovo bio čudesan na San Siru, sve više odlučujući čovek u hodu Juventusa ka petom uzastopnom skudetu, koji bi za njega bio deveti skudeto osvojen na terenu", nastavlja Tutosport da povlađuje navijačima Bjankonera koji se ni danas ne mire sa činjenicom da su im dva "skudeta" oduzeta zbog marifetluka nekadašnjih čelnika Stare dame koji su, kasnije, pravosnažno osuđeni.

"Gabijadini se presvukao u Pipitu i Napoli se vratio na minus 6", naslov je posvećen pobedi Napolija nad Veronom 3:0.

"Opet Maksi Toro, varnice s Venturom", stoji naslov ispod zaglavlja kojim se konstatuje druga uzastopna pobeda Torina u šampionatu kojim je definitivno obezbeđen opstanak u društvu najboljih.
"Lopez, uz pomoć Pereša, oborio na pleća i Atalantu i polemički izjavio: Kada nam voda dođe do grla, sete se mene..", piše u podnaslovu. Ventura nije ostao dužan i odgovorio je svom igraču da se zapita zašto nije igrao, aludirajući na njegov višak kilograma koji je, istini za volju, bio prilično vidljivi i iz daleka.

"Palermo u haosu ide ka Seriji B kroz nasilje", tako interpretira jučerašnje događaje na Siciliji Tutosport, odnosno pobedu Lacija nad Palermom i nasilničko ponašanja navijača van stadiona i na njemu.

Na kraju torinski dnevnik ponovo lansira priču o mogućem povratku Masima Moratija na čelo Intera:
"Morati želi natrag Inter? Ćao Tohir". U tekstu na unutrašnjim stranama se tvrdi da se Morati ponovo zagreva za Inter i da je smislio taktiku kako da zajedno sa Markom Tronketijem Proverom i poslovnim partnerima iz Kine preuzme kontrolu nad većinskim paketom deonica Nerazura.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija ARomaNapoliMilanMasimo MoratiLester SitiLacioKlaudio RanijeriJuventusItalijaInterEvropaErik TohirĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara