""
""

Buongiorno Italia: Milinković Savić vredi kao Kejta, Bilja i De Fraj zajedno!

Vreme čitanja: 5min | sre. 05.07.17. | 11:35

A tu je i zaljubljeni Masimilijano Alegri

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rimski dnevnik Korijere delo sport kuje u zvezde Sergeja Milinkovića Savića i tvrdi da vredi za trojicu i da će u sledećoj godini on biti lider Nebeskoplavih. Od ostalih vesti pažnju privlači “bežanija” iz Fjorentine od koje mogu da profitiraju Juve( Bernardeski), Milan ( Kalinić) i Inter ( Borha Valero). Piše se i o zabrinutosti za Romu i njenu sledeću sezonu budući da potezi kluba u prelaznom roku ostavljaju mnogo nedoumica. Veliki prostor dobija i priča o zaljubljenom Maksu Alegriju koji je opet “pao” na jednu medijsku zvezdu, italijansku glumicu i televizijsku voditeljku Ambru Anđolini.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Odleteše” ili bukvalno “Odljubičastiše” mogao bi da se prevede vodeći naslov na prvoj strani Gazete sa fotografijama tri ključna igrača Fjorentine u prethodnoj sezoni, Bernardeskija, Kalinića i Borha Valera. U podnaslovu list tvrdi da su trojica fudbalera čvrsto rešila da napuste Firencu i da će završiti u tri velika kluba sa severa, Juventusu, Milanu i Interu.

Bernardeski želi samo Juve i juče je rekao bez uvijanja da želi razvod sa Fjorentinom”,  ističe milanski sportski dnevnik. Gazeta citira i reči Kalinića jedinog igrač od trojice kojeg Fjorentina želi da zadrži ali Hrvat nema nameru da ostane: ”Moj ciklus je završen. U Milianu mogu da napravim kvalitativni skok u mojoj karijeri”. Priča oko Borha Valere je najzapaljivija preti se čak i završetkom na sudu ali Španac ima jasan cilj – Inter. “ Borha danas ima sastanak sa klubom i najverovatnije će završiti u Interu”, tvrdi Gazeta. Fjorentina traži 10.000.000 evra, Inter ne nudi više od 5.000.000 za 32-ogodišnjeg veznjaka.

Veliki prostor u italijanskoj štampi je dobila foto priča o novoj ljubavi Maksa Alegrija. Reč je o glumici Ambri Anđolini:” U Maksovom letu, pogodak je Ambra!”. Tako je Maks pokazao još jednom i dokazao da je slab na televizijska lica i glumice. Ambra je bila velika televizijska zvezda tokom devedesetih  kada je kao tinejdžerka vodila ekstremno popularni televizijski šou “Non e’ la Rai”a posle je napravila zapaženu glumačku karijeru.

U vrhu naslovne strane je protagonista Maradona. “Napoli daj desetku Insinjeu kad postigne više golova od mene”, poručio je  slavni Argentinac pred večerašnju dodelu titule počasnog građanina Napulja na tridesetogodišnjicu njegovog prelaska iz Barselone u Napoli.

Veliku polemiku čije odjeke nalazimo i na stranicama Gazete proizvela je odluka Điđa Donarume da umesto na polaganje mature ode na Ibicu: ”Điđo izabrao Ibicu i predriblao maturu. Još dve prepreke za potpisivanje novog ugovora”. Na unutrašnjim stranama list objašnjava da je mladi čuvar mreže privatnim avionom otišao na špansko ostrvo sa verenicom zapostavljajući maturu koju je trebalo da polaže ove nedelje i ostavljajući svog agenta Mina Rajolu da reši pitanje raskidne klauzule koja je po njegovom mišljenju previsoka i da obezbedi sebi proviziju od potpisivanja novog ugovora Donarume.

Na naslovnici najtiražnijeg italijanskog sportskog lista našla je prostor i vest koja stiže sa Tur d’Frans: ”Sagan najuren sa Tura”. U pdonaslovu se podseća da je najpopularniji biciklista u ovom momentu Peter Saganotvorio” lakat u završnici jučerašnje etape i prozrokovao pad svog takmaca Kavendiša.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik otvara današnje izdanje sa 10 pitanja sportskom direktoru Rome Mončiju. Prvom stranicom dominira naslov: ”Monči objasni nam”. List podseća da sutra počinju pripreme Rome za sledeću sezonu a i dalje je serija pitanja bez odgovora. “Adio Ridigera, haos oko Manolasa, nepoznanica Moreno, angažovanje Gonalona, uloga Totija, sledeći potezi na fudbalskoj pijaci su argumenti u 10 pitanja koja  Korijere postavlja Mončiju.

I dok su  navijači Rome nezadovoljni što je veliki jaz između količine novca koje Roma inkasira od prodaje i kupovine igrača i to na uštrb smanjivanja kvalitete sastava, u Laciju su zabrinuti što je kompletna aktivnost Nebeskoplavih blokrana zbog neizvesnosti oko produžetk ugovora ili prodaje trojice stubova Inzagijevog Lacija: Bilje, Kejte i De Fraja.

Lacio: Kejta je već na terenu i radi. Do petka bi trebalo da se razjasni njegova pozicija”, naslov je za priču u kojoj se tvrdi da je predsednik Klaudio Lotito tražio sastanak u četiri igrača sa fudbalerom, bez prisustva njegovog menadžera. U međuvremenu stižu pozitivne vesti iz Rusije koje govore da je iranski napadač Azmun sve bliže Večnom gradu.

U današnjem broju Korijere posvećuje i dve strane našem Sergeju Milinkoviću Saviću: ”Milinković vredi za trojicu”. Dok se u naslovu aludira u tekstu se eksplicitno kaže da se od Sergeja očekuje da učini manje bolnim odlazak trojke (Bilja, Kejta i De Fraj) i da je postao idol navijača Nebeskoplavih .
 “Milinković je perjanica Lacija. Inzagi može da ga upotrebi u više uloga na terenu, od polutke preko ofanzivnog plejmejkera do drugog špica. Mogao je da ode u neki od velikih evropskih klubova ali je izabrao da ostane u Rimu. On je srećno i pozitivno lice Lacija u kontrastu sa trojkom koja želi da napusti Nebeskoplave”, piše Korijere. List dodaje i da je Milinković igrač u koga u Laciju polažu najveće nade za sledeću sezonu.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik konstatuje na prvoj strani da je Federiko Bernardeski odbijanjem da produži ugovor sa Fjorentinom napravio veliku uslugu Juvenntusu koji želi da ga angažuje: ”Asistencija, Bernardeski pozdravio Firencu”. U podnaslovu se podvlači da posle poteza Bernardeskija sada je na redu Juve da izađe sa ponudom Fjorentini za mladog italijanskog reprezentativca. Osim Bernardeskija, Bjankoneri prate pomno i Sančesa iz Bajerna, Kejtu iz Lacija, Matuidija iz PSŽ-a i N’Zonzija iz Sevilje. Predviđaju se i teški pregovori sa Milanom oko transfera De Šilja ali provejava optimizam da bi taj posao mogao relativno brzo da uđe u luku.

Svi žele u Milan”, naslov je ispod zaglavlja s kojim se ističe da Kalinić i Konti žele da pređu u redove Rosonera i da njihove izjave svedoće o novoj privlačnosti Rosonera za dobre fudbalere.

Torov projekat: Beloti – Zapata”, najavljuje torinski dnenvik da bi u slučaju da Čolito Simeone završi u Fjorentini, Duvan Zapata bio alternativa za formiranje napadačkog tandema sa Belotijem.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Stefan De FrajSerija ASergej Milinković SavićMilanLukas BiljaLacioJuventusItalijaInterFjorentinaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara