""
""

Buongiorno Italia: Navijači Juvea oprostili “izdaju” Ibahimoviću

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.08.14. | 11:07

Juventus i Napoli su u centru pažnje italijanskih sportskih novina ovog jutra.

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Gazeta piše da se Alegri odlično uklopio u novu sredinu, a Tutosport podgrejava atmosferu za povratak Ibrahimovića u Juventus, kojem su tifozi Bjankonera, izgleda, oprostili "izdaju" 2006. godine i prelazak u Inter.  Svi listovi slave pobedu Napolija nad Barsom i najavljuju novo približavanje Felainija timu iz Napulja.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Juve uvek na MAX", poigrala se Gazeta nadimkom novog trenera Juventusa Masimilijana Alegrija. “Posle prvih dana nepoverenja i ispitivanja, od dolaska bivšeg trenera Milana, tim je pojačan sa novim igračima, novi "mister" se već uklopio u novu sredinu. Ciljevi su nepromenjeni: skudeto i polufinale Lige Šampiona. Pola trenera Serije A se slaže da je Juve i ove godine glavni favorit za šampionsku titulu”, piše Gazeta na naslovnoj strani.

Veliku pažnju privlači i uspeh Napolija protiv Barselone: ”To je Napoli za Ligu Šampiona. Igra, gol i Barsa je nokautirana”, slavi  Gazeta  pobedu od 1:0 Benitezovog tima nad Barselonom. Osim gola Džemaillija koji je na izlaznim vratima Napolija, hvali se nastup golmana Rafaela i nove pridošlice u odbrani Kulibalija. Egzaltirani predsednik Napolija, De Laurentis je obećao nova pojačanja: "Ne dolazi samo Felaini", poručio je filmski magnat.

Gazeta objavljuje i intervju sa povratnikom u Seriju A, Žeremijem Menezom: "Milan, videćeš da nisam loš momak", poručio je bivši fudbaler Rome i PSŽ. List tvrdi da je Armero sve bliže dresu Rosonera i da iz Madrida stižu pozitivni signali za dolazak golmana Dijega Lopeza.  Što se tiče Intera, milanski dnevnik piše da je od danas Inter u punom sastavu jer su se vratili svi fudbaleri sa odmora, a tu su i dva nova pojačanja, Osvaldo i Medel. “Macari sada lansira operaciju Evropa”, naslov je na prvoj strani ispod kojeg se objašnjava da prvi ozbiljan test Inter očekuje 21. i 28. avgusta u Ligi Evrope.

Neizostavan je i naslov posvećen izboru novog predsednika Italijanskog fudbalskog saveza(FIGC) zakazan za 11.avgust. "Plan polovine Serije A: povlačenje Albertinija i Tavekija i zatim prinudna uprava", anticipira verovatno rešenje Gazeta posle skandala koji se kreirao zbog rasistički obojenog komentara kandidata Karla Tavekija pre 10 dana o dolasku mladih fudbalera sa drugih kontinenata u Italiju.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik se odllučio za otvaranje naslovne strane sa pričom koja stiže iz Sjedinjenih Država: "Dizni ulazi u Romu". U podnaslovu se objašnjava da je u UO Rome ušao predstavnik Volt Diznija, Gold koji je inače veliki prijatelj predsednika rimskom kluba Palote. S druge strane se najavljuje povratak Maikona, koji menja klubove, ali ne i naviku da svake sezone, a nekad i na pola šampionata, traži povećanje plate: “Maikon će tražiti obnovu ugovora i povećanje primanja”, piše Korijere.

Sa druge obale Tevera, Lacio nastavlja sa kampanjom pojačanja: "Lacio vrši presing na Bolonju za Konea".  I Korijere slavi pobedu kluba iz Napulja protiv Barselone."Napoli u velikom stilu porazio Barsu". U podnaslovu se priznaje da je pobednički gol, poklon kiksa novog golmana katalonskog kluba Brava.

TUTTOSPORT

"Svi za Ibru", dominantan je naslov na prvoj strani torinskog sportskog dnevnika koji nastavlja priču bivšeg trenera Ibrahimovića iz mladih dana da mu je Šveđanin bošnjačko-hrvatskog porekla poverio da bi voleo da završi karijeru u Juventusu. "Navijači Juvea žele povratak Šveđanina. Ibrin prijatelj Takinardi tvrdi: Ja znam da boje Juvea, Ibra nosi duboko u sebi". Tutosport registruje i goleadu Juvea na prijateljskoj utakmici u Indoneziji protiv lokalne selekcije, naglašvajući het-trik Ljorentea i golove Pirla Đovinka, Komana,Teveza i Pepea.

Za razliku od Gazete koja piše da bi Dijego Lopez mogao da dođe u Milan, Tutosport ima različite informacije: "Dijego Lopez kaže ne. Milan u problemu i sa golmanina". Dalje se navodi da je Đenova sada bliža angažmanu Kampanjara od gradskog rivala i bivšeg kluba Argentinca, Sampdorije. Napoli nastavlja akciju dovođenja Felainija u Napulj: "Cilj Felaini, miriše na sastanak između Napolija i Mančester Junajteda", naslov je Tutosporta. 

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Zlatan IbrahimovićŽeremi MenezSerija ASampdorijaRomaNapoliMilanMaruane FelainiLacioJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara