""
""

Buongiorno Italia: Otkriven novi cenovnik za Ligu šampiona! Roma odbila Felipea Andersona

Vreme čitanja: 5min | uto. 31.03.15. | 11:56

Italija i dalje u transu zbog Fetela i Rosija. Alesandro Nesta oktrio da je hteo da se vrati u Lacio 2006. godine, ali su mu rekli da je star

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Gazeta delo sport objavljuje ekskluzivno novi “cenovnik” UEFA za Ligu šampiona koji predviđa povećanje premija za 25 odsto klubovima učesnicima. Osvajač Lige šampiona samo od bodova i premije za prolaz do finala će inkasirati 54,5 miliona evra. Bivši igrač Rome Zago je otkrio da Roma nije htele da uzme Felipea Andersona, a Alesandro Nesta se poverio da se nudio Laciju 2006. godine, ali da je Lotito smatrao da je prestar (tada je imao 31 godinu). Piše se opširno i o prijateljskoj utakmici Italija - Engleska koja se igra večeras u Torinu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta na današnjoj naslovnoj strani predstavlja dve Italije, jednu koja pobeđuje i drugu od koje se očekuju trijumfi.
“Italija gas do daske”, naslov je posvećen Valentinu Rosiju i pilotu Ferarija Sebastijanu Fetelu. U podnaslovu se kaže da su Fetel i tim menadžer Arivabene postigli pakt kako da vrate Ferari na tron u Formuli 1. Istovremeno i Rosi sada veruje da može da ostvari svoj životni sportski cilj: ”Deseta titula nije više tako teško dostižna”. Italijani su posebno ponosni na trostruki trijumf na prvoj VN u ovoj sezoni Moto GP i činjenicu da su njihovi piloti ostavili iza sebe večite rivale iz Španije, Lorenca, Pedrozu i Markeza.
“Italija stisni gas do daske”, je naslov koji poziva Azure Antonija Kontea da započnu pobedničku seriju večeras protiv Engleske.
“Sa Engleskom nije nikada prijateljska utakmica. U Torinu Konte se vraća na njegov stadion. Od prvog minuta Eder i Valdifjori”, najavljuje Gazeta debitantski nastup režisera igre Empolija koji će zameniti Veratija. U redakcijskom komentaru list poziva navijače kojih će biti više od 30.000 na Juventus stadionu da pozdrave aplauzom Kontea pošto postoji bojazan da bi selektor Italije mogao da bude izviždan od svojih bivših navijača.

Ispod zaglavlja Gazeta posvećuje veliki naslov novim pravilima za nagrađivanje klubova u Ligi šampiona i Ligi Evrope: ”Kupovi, kiša novca po klubovima”. Gazeta je imala ekskluzivno na uvid novi “cenovnik” UEFA iz kojeg se zaključuje da će u sledeće tri godine budžet nagrada za klubove biti povećan za 25 odsto i da će dostići milijardu i 600 miliona evra! Osvajač Lige šampiona samo od bodova i premija za prolazak do finala imaće garantovanih 55 miliona evra, plus svi ostali prihodi od televizijskih prava,  prodatih karti, sponzora. Drugim rečima titula prvaka Evrope slivaće u kasu šampiona više od 100.000.000 evra. Pobeda će u grupnoj fazi takmičenja donositi 1.500.000 miliona evra u odnosu na dosadašnjih 1.000.000, prolaz u osminu finala 5.500.000 u odnosu na aktuelnih 3.500.000. Četvrtfinale će se plaćati 6.000.000 evra umesto 3.900.000, a prolaz u polufinale 7.000.000 u odnosu na 4.900.000. Ko izgubi finali inkasiraće 10.500.00, a ne 6.500.000 dok će pobednik videti ček na 15.000.000 umesto sadašnjih 10.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik otvara današnji broj sa velikim intervjuom Alesandra Neste koji bodri svoj bivši klub i trenera Nebeskoplavih za kojeg ima samo lepe reči: ”Nared Pioli”.

U razgovoru za Korijere, Nesta je rekao da Lacio igra veoma lep fudbal, da je Kataldi odličan i da će postati lider Lacija te da poznaje dobro metode rada Stefana Piolija koji su odlični i koje hvali i Di Vajo koji je u Bolonji bio Piolijev igrač.

Nesta je priznao da ga je ganula dobrodošlica na koju je naišao prošlog proleća kada je organizovana utakmica timova Lacija koji su osvojili dva Skudeta na proslavi 40-ogodišnjice prvog i otkrio skrivene detalje iz svoje prošlosti. “U leto 2006. godine želeo sam da se vratim u Lacio ali su mi rekli da sam prestar. Nije mi žao jer sam u toj sezoni osvojio Ligu šampiona sa Milanom”, ispričao je Nesta koji je obznanio i svoje aspiracije da potane trener i da mu je uzor Zdenjek Zeman.

Još jedno zapanjujuće otkriće čitaocima Korijerea poklonio je bivši igrač Rome Zago, koji je sa Đalorosima osvojio Skudeto 2001. godine: ”Roma je rekla ne Felipeu Andersonu”. Brazilac je prepričao kako je on signalizirao Felipea Andersona Romi još pre pet godina, dajući najbolje moguće preporuke za tadašnjeg tinejdžera iz Santosa, ali da su u Trigoriji ignorisali u potpunosti njegovu signalizaciju.

“Konte staje na crtu Englezima. Tenzije sa Juventusom”, naslov  je posvećen večerašnjoj prijateljskoj utakmici Azura sa izabranicima Roja Hodžsona koje će predvoditi zvezda u nastajanju Hari Kejn. Korijere izveštava i o tome da su, Andrea Anjeli i Bepe Marota izostali sa tradicionalnog ručka sa predsednikom Fudbalskog saveza Italije Karlom Tavekjom koji se organizuje sa rukovodiocima kluba koji ugošćuje nacionalnu selekciju. Navijači u Torinu su pobesneli što je Fudbalski savez Italije prekrio pano sa natpisom “nema dva bez tri” koji aludira na broj osvojenih Skudeta koji je za Juventus 32, a za ostatak Italije 30. Ipak, navijači nisu u pravu kad se ljute jer prema pravilima FIFA kada igra nacionalna selekcija sa stadiona moraju da budu uklonjene ili prekrivene sve oznake kluba koji igra na tom stadionu. Dakle nije kapric Fudbalskog saveza Italije već pravilo FIFA i UEFA.

TUTTOSPORT

“TAV ŠOU”, tako je naslovio Tutosport  dugački intervju sa predsednikom Fudbalskog saveza Italije Karlom Tavekjom. Povodom zahteva Juventusa za naknadu štete za Kalčopoli u visini od 443.000.000 evra i vraćanje dva Skudeta oduzeta 2006. godine, Tavekjo je odgovorio: ”Juve prvo mora da odustane od novčanih zahteva a onda možemo da sednemo za sto i vidimo šta možemo da uradimo za oduzete šampionske titule”.

Tavekjo je takođe rekao da se zalaže za povratak Serije A na 18 klubova i da će podneti vrlo brzo zahtev Italijanskom olimpijskom komitetu da mu odobri tu promenu.

Ispod zaglavlja, Tutosport objavljuje tekst o borbi Juventusa i Arsenala za Dibalu, za kojeg je zainteresovana i Barselona i gde bi Argentinac najviše voleo da pređe iz Palerma: “Juve - Arsenal za Dibalu. Zampariniju se sada žuri”. Podsetimo, Dibali ističe ugovor 2016. godine i predsednik Palerma Mauricio Zamparini želi što pre da otvori licitaciju kako bi stigao do cifre koju je on zamislio za prodaju Dibale – 40.000.000 evra.
“Toro motiviše Kvaljarelu i Maksi Lopeza”, naslov je posvećen Torinu  koji najavljuje da će učinak dvojice napadača biti presudan za završni utisak o tekućoj sezoni Granata.

Prema pisanju Tutosporta dvojica defanzivaca Dinama iz Kjeva, austrijski Srbin Aleksandar Dragović  i Hrvat Domagoj Vida, već su odlučili da obuku dres Nerazura u sledećoj sezoni: ”Dragović i Vida, prvo “da” za Inter”.

Na kraju i Tutosport se vraća danas na nedeljne trijumfe u motosportovima italijanskih pilota i “štala”: “Vale: Pobedio bih i Markeza”, izjavio je Rosi apostrofirajući činjenicu da je aktuelni prvak bi hendikepiran na startu trke u Kataru.

“Italijanski Fetel je već postao pop zvezda”, piše Tutosport objašnjavajući da je Nemac osvojio čitavu Italiju svojim radovanjem na italijanksom sa članovima tima posle pobede na VN Malezije iako je zvanični jezik za komunikaciju engleski.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Valentino RosiTorinoSerija ASebastijan FetelRomaMilanLacioJuventusItalijaInterFelipe AndersonEvropaBuongiorno ItaliaAntonio KonteAlesandro Nesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara