""
""

Buongiorno Italia: Sergej ima dvojnika

Vreme čitanja: 5min | sre. 04.10.17. | 11:40

Reč je o jednom mladom Italijanu Mateu Martiniju čija je sličnost sa Sergejom zapanjujuća

(Od dopisnik MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

I dok Slavoljub Muslin ignoriše jednog od najvećih talenata svetskog fudbala, Sergej Milinković Savić postaje sve veća i skuplja zvezvda. Danas je Sergej na naslovnim stranama italijanske sportske štampe iz dva razloga. Prvi je taj što je na samom vrhu Juventusove liste želja i Bjankoneri su spremni da potroše čak i 80.000.000 evra da bi ga doveli u Vinovo. Drugi je taj što je Sergej dobio savršenog dvojnika. Reč je o jednom mladom Italijanu Mateu Martiniju čija je sličnost sa Sergejom zapanjujuća.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najtiražniji sportski dnenvik u Italiji donosi danas na prvoj strani veliki intervju sa Andrejom Ševčenkom u kojem aktuelni selektori Ukrajine i bivša velika zvezda Milana govori o kvalifikacijama za SP u Rusiji, trci za "skudeto" i milanskom derbiju.

"Ne bih želeo da ukrstim koplja sa Italijom u baražu. U Rusiju moramo da idemo zajedno“, ekumenska je poruka Ševčenka kada su u pitanju ambicije dve nacionalne selekcije. "Ovaj Napoli igra revolucionarni fudbal. Sari je neka vrsta Sakija 2.0. Ali Juve ima jači igrački pogon i strukturu kluba“, deli komplimente Napoliju Ševčenko, ali ipak proglašava Juve za favorita broj jedan u trci za skudeto. "Za Milan je derbi prva presudna utakmica u ovom prvenstvu. Spaleti je je veoma potkovan trener i on je garancija za uspešnu sezonu Nerazura“, smatra Ševčenko ocenjujući mnogo bolje Inter nego svoj bivši klub.

"Uzdamo se u Čirove golove“, oslikava se situacija u taboru nacionalne selekcije Italije posle serije povreda koja je zadesila Azure. List piše da selektor Ventura igra na kartu centarfora Lacija, ne samo zato što se nalazi u velikoj formi, već i zato što neće moći da računa na Belotija, ne samo za utakmice protiv Makedonije i Albanije, već i plejofu za Mundijal u Rusiji.

Gazeta piše i o napetoj situciji u redovima Španije posle referenduma u Kataloniji i ponašanja Pikea: “Pike i Ramos, kakva tenzija“. U podnaslovu se kaže da je selektor Lopetegi pokušao da posreduje između dvojice simbola španske selekcije, ali da su odnosi poremećeni u Furiji i da je to vidljivo.

Ispod zaglavlja Gazeta izveštava da trener Juventusa Maks Alegri traži od letošnjih pojačanja Juventusa da poboljšaju svoju igru. "Daglas Kosta i Bentankur. Alegri traži od njih kvalitativni skok“, piše  list na naslovnici. Na unutrašnjim stranama se dodaje da je Bentankur opravdao očekivanja ali da se od njega očekuje da, pored defanzivne faze, da doprinos i u konstrukciji igre Juvea sa asistencijama. Od Daglasa Koste se  traži da pored svoje maštovitosti na terenu pokaže i ubojitost tako što će početi da a trese mreže.

Milanski dnevnik kaže da je Karamo sve zadivio nastupom protiv Đenove i da sada Spaleti ima velike planove za njega: “Džoker Karamo, karta iz rukava za derbi“. Na unutrašnjim stranama se dodaje da bi Karamo mogao da zaigra od prvog minuta u derbiju, ali i da bi šansu mogao da dobije Santon pošto ni Nagatomo, ni Dalber nisu u ulozi levog beka opravdali Spaletijevo poverenje.

"Milan, Suso i Bonaventura - spremna lansirna rampa za dvojicu razočaranih“, aludira Gazeta da su dvojica fudbalera završila u drugom planu na strartu sezone, ali da bi portiv Intera u derbiju mogli da se vrate među startere i da budu Montelini aduti.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik je iskoristio pauzu u prvenstvu da lansira priče sa fudbalske pijace i predvidi ko bi sve mogao da pojača svoje redove u januaru. "Monći se pokrenuo“, tvrdi Korijere da sportski direktor Rome već uveliko radi na dovođenju Barele iz Kaljarija, a da se brazilski defanzivac Rodrigo Kajo nudi Đalorosima.

List takođe piše da Inter priprema novi napad na Vidala, tim pre što je po odlasku sa klupe Karla Ančelotija, Čileanac sada spreman da prihvati ponudu Nerazura: “Novi napad na Vidala. Čileanac dao zeleno svetlo za svoj transfer“.

"Juve, Emre Džan: Marota ubrzava, hoće ga već u januaru“, izveštava Korijere da su Bjankoneri spremni da ponude nekoliko miliona evra Liverpulu za veznjaka kojem ističe ugovor sa Redsima u junu i nema namaru da ga produži.

U vrhu strane Korijere ostavlja prostor za još jednu mrlju na obrazu navijača Nebeskoplavih: “Lacio odalamljen“. U nadnaslovu i podnaslovu se objašnjava da će severna tribina biti zatvorena na mečevima sa Kaljarijem i Udinezeom zbog rasističkih uvreda na račun Dankana i Adžeponga tokom meča sa Sasuolom. Navijači Lacija se žale da se vodi specijalni rat protiv njih, a klub razmatra mogućnost da podnese žalbu.

Korijere danas donosi i vrlo simpatičnu priču o dvojniku Sergeja Milinkovića Savića, koji toliko liči na njega da ga svi zaustavljaju na ulici misleći da je reč o srpskom fudbaleru. Momak se zove Mateo Martini i jedina razlika sa Sergejom je visina, pošto je niži par centimetara. Mateo je ispričao da mu je nekoliko prijatelja reklo da liči na fudbalera Lacija i onda je odllučio da se ošiša i pusti bradu kao naš fudbaler. Rezultat je bio fascinantan: Mateo je "pljunuti" Sergej, što se i vidi na fotografijama. Na svojim profilima na društvenim mrežama mladi Italijan se potpisuje Mateo Sergej Milinković i već ga svi zovu Sergej. Mateo je i ispričao da kada ga je video Sergej prosto je "pukao" od smeha.

TUTTOSPORT

Sergej Milinković Savić je veliki protagonista i na stranama Tutosporta. Ovoga jutra lice našeg fudbalera dočekuje čitaoce torinskog dnevnika i informacija da je Sergej prvi na listi željenih pojačanja Juvea za sledeću sezonu. "Veznjak Lacija bi trebalo da bude top igrač u čiju će kupovinu Juve investirati veliku svotu novca: trenutno košta 80.000.000 evra". Pored Sergeja na listi Bjankonera su i Emre Džan iz Liverpula koji bi sledećeg leta mogao da dođe gratis pošto mu ističe ugovor. Tu je i Gorecka čiji ugovor sa Šalkeom takođe ističe, ali će Juve imati veliku konkurenciju pošto ga želi serija velikih timova. Tu su i Gulam i Tiram junior. Bek Napolija još nije produžio ugovor i ako ne pronađe dogovor sa De Laurentisom, Marota je spreman da uskoči. Sin nekadašnjeg igrača Juve, Lilijama Tirama bi mogao da se vrati iz Monaka u klub u kojem je odrastao.

Ispod zaglavlja list prenosi reakciju predsednika Torina Urbana Kaira povodom pogrešne (ne) upotrebe VAR-a kada je njegov tim u pitanju: “Konačno se probudio Kairo: VAR i Beloti, previše malera“. Kairo je rekao da je za VAR, ali da njegovom timu zbog video tehnologije nedostaju četiri boda na tabeli. On je takođe zatražio od sudija da zaštite Belotija pošto je na svakoj utakmici meta pogibeljnih i grubih startova protivničkih igrača.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

Andrej ŠevčenkoBuongiorno ItaliaInterJuventusLacioMilanNapoliRomaSergej Milinković SavićSerija AŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara