""
""

ČEMPIONŠIP: Crni dani Plavaca, Jan Hart i dalje opasan iz kornera, Lutkijevič tragičar Boltona…

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 18:25

Hadersfild slavio na Sent Endrjuzu gde domaći tim već 11 mečeva ne zna za trijumf, Bolton promašio penal za pobedu, legendarni Irac pomogao Bornmutu da zaustavi zahuktali Barnli

Crnim danima Birmingema kao da nema kraja. Plavci nastavljaju da tonu, a treneru Liju Klarku je novi udarac zadao bivši klub Hadersifld koji je slavio 2:1 nasred Sent Endrjuza. Bila je to 11. uzastopna utakmica Birmingema na svom terenu na kojoj nije osetio slast pobede. Golove za trijumf Hadersfilda su postigli Norvud i Klejton posle lepih asistencija razigranog Vorda.

Izabrane vesti

Lukas Jutkijevič je u Boltonovom remiju protiv Milvola prešao put od heroja do tragičara. Napadač pozajmljen iz Midlzbroa je Trotersima doneo vođstvo golom na asistenciju Krisa Iglsa. Ipak, sve je uprskao kada je u 82. minutu promašio penal i priliku da osigura pobedu. Bolton je surovo kažnjen pošto je Vulford već u sledećm napadu pogodio za konačnih 1:1.

U Barnsliju verovatno likuju gledajući partije Nika Prošvica kojeg su u finišu prelaznog roka pozajmili od Hala. Nemački napadač je posle gola u debiju, danas doneo bod Redsima na gostovanju Donkasteru. Meč je završen 2:2 u malom golgeterskom derbiju Kopingera i Prošvica. Nemac je lobovao golmana Džonsona, ali je Kopinger u finišu prvog i na početku drugog poluvremena doneo preokret. Ipak, Prošvic je u 89. minutu uspeo da jedan centaršut skrene u mrežu i donese Barnsliju bitan bod u grečvitoj borbi za opstanak.

Bornmut je pružio žestok otpor i zasluženo otkinuo bod favorizovanom Barnliju. Južnoafrikanac Renti im je doneo vođstvo udarcem glavom posle kornera legendarnog Jana Harta. Primljeni gol je probudio favorita koji je 15 minuta kasnije izjednačio uz mnogo sreće preko Ingsa.

Golom Troja Dinija iz penala u drugom poluvremenu, Votford je minimalcem savladao Midlzbro i nastavio sa dobrim igrama pošto im je ovo bila treća pobeda u poslednja četiri meča. Penalu je prethodio faul Gibsona nad Forestijerijem, a malerozni Gibson je sedam minuta kasnije očajan dan zaokružio crvenim kartonom.

Ipsvič i Blekpul su odigrali meč za zabborav na Portman Roudu, pošto se mreže nisu tresele tokom 90 i kusur mečeva borbe, a nije bilo ni nekih velikih prilika. Sa ovim remijem, oba tima ostaju ušuškana u sredini tabele.

ČEMPIONŠIP – 31. kolo

Subota:
Birmingem – Hadersfild 1:2 (0:1)
/Lovenkrands 90+5 - Norvud 10, Klejton 61/

Donkaster – Barnsli 2:2 (1:1)
/Kopinger 45+1, 55 – Prošvic 27, 89/

Ipsvič – Blekpul 0:0

Bornmut – Barnli 1:1 (0:0)
/Ranti 51 – Ings 67/

Milvol – Bolton 1:1 (0:1)                               
/Vulford 82 – Jutkijevič 16/

Votford – Midlezbro 1:0 (0:0)
/Dini 50 penal/

Nedelja:
16.30: KPR – Reding

Utorak:
20.45: Šefild Venzdej – Derbi

Sreda:
20.45: Notingem Forest – Lester

Utorak (25.2):
20.45: Blekburn - Brajton

Utorak (18.03)
20.45: Vigan – Jeovil

Utorak (1.4.)
20.45: Lids - Čarlton

(FOTO: Action images)


tagovi

votfordTroj DiniNik ProšvicMilvolLukas JutkjevicJan HartHadersfild TaunDonkaster RoversEvropaEngleskaDžejms KopingerČempionšipBlekpulBirmingemBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara