""
""

Čovićeva poruka Radonjiću: Bolje Zvezda u ruci, nego golub na grani

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 12:57

„Nisam za to da vladamo 14 godina i upropastimo košarku“, poručio je prvi čovek Crvene zvezde

Odbranjene su titule u domaćoj i regionaloj ligi, nedostajalo je malo i za fajnl—for Evrolige. Imaju razloga za zadovoljstvo navijači Crvene zvezde, ali ujedno i očekuju napredak na svim nivoima u narednoj sezoni.

Ostala je Zvezda bez Cirbesa i Milera, očekuje se odlazak još nekoliko igrača, ali javnost najviše interesuje sudbina Dejana Radonjića. Zvezdin kouč navodno ima ponude Laboral Kuće i Armanija...

Izabrane vesti

O njegovoj sudbini govorio je Nebojša Čović, čak mu je dao vrlo zanimljiv savet.
„Radonjić je trener pod ugovorom. Nemam šta da kažem. Što se mene tiče on je pod ugovorom. Moj savet svima koji su pod ugovorom je jasan: Bolje vrabac u  ruci nego golub na grani. Počevši od portira do predsednika kluba. To  je drugarski savet svima. Neću nikog moliti“, poručio je Nebojša Čović.

Zvezda bi imala perfektnu sezonu da je osvojila kup. Međutim, posle dva trofeja Nebojša Čović nije propustio priliku da bocne večitog rivala.
„Treba da negujete i protinika. Ne možemo sve da uzmemo, moramo i njima nešto da ostavimo.Bez doze cinizma. Nisam zastupnik teze da vladamo i upropastimo košarku 14 godina. To je već viđeno. Na koga mislimo zaključite sami“.

Očekuje se vruće leto na Malom Kalemegdanu. Bar što se tiče prelaznog roka. Treba popuniti rupu nastalu odlaskom Milera i Cirbesa. Pominju se brojna pojačanja, ali Čović spušta loptu.
"Svi koji nisu otišli ostaju. Ko dolazi bićete uredno obavešteni. Ne mogu o imenima i prezimenima, jer nismo to usaglasili. Ima više faktora, struka, finansije... Ne možemo da dovodimo ne znam koliko skupe igrače. SvI koji su u klubu treba da zahvale Zvezdi od trenera, igrača... To je brend i imamo mogućnost da napravimo vrednost kao što je bilo sa Kalinićem, Cirbesom, Milerom... Kroz nastupe u Zvezdi mogu da podignu vrednost. Moramo i mi da dobijemo benefite. U tom smilsu ćemo se više oslanjati na domaće igrače, ne isključujući strance. Imena ne mogu da vam kažem. Ima dosta razmišljanja, kombinacija...

Govorio je i u budućnosti ABA lige, kao i sukobu na realaciji FIBA-ULEB.
"Slovenci i Hrvati imaju zanimljive predloge. Hrvati predložili 12 klubova u dve grupe sa po šest. Pa da ukrštaju prva dva. Mi to ne podržavamo. KSHrvatske i Slovenije moraju da povuku svoje predloge, i da ne obmanjuju javnost da nismo kao liga priznati od Fiba. Celo leto se zabavljamo sa tom pričom. Klubovi odlučuju gde će igrati. Ovaj stav Hrvatske i Slovenije nije podržala Srbija. Ideja da se prvo igraju nacionalna prvenstvam, pa ABA liga. To sigurno nećemo igrati. Mi smo za ABA ligu za onakvu kakvu smo dogovorili, a da oni povuku svoje predloge. Sve neko spinovanje, izgubili su na sudu i sada je suočavanje u Minhenu. ABA liga je tužila FIBU i dobili smo na sudu zajedno sa Evrligom. Tražićemo odgovornost za sve koji su zastupali Srbiju u FIBA“.

(Foto MN Press)


tagovi

SrbijaNebojša ČovićKvinsi MilerEvropaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara