""
""

Čukina nova napadačka snaga, Alen Mašović: Sa Brda do mlade reprezentacije i još većeg transfera! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.16. | 17:30

"Čukarički je trenutno jedan od najboljih klubova u zemlji, konstantno igraju Evropu i to je idealno mesto za razvoj jednog igrača", rekao doskorašnji napadač Voždovca

Koliko god se iz dana u dan pričalo da na srpskim terenima nema dovoljno pravog potencijala, svaka sezona Superlige iznedri nekoliko mladih igrača, koji skrenu pažnju na sebe, ne samo najvećim srpskim klubovima, već i onima van granica naše zemlje. Takav je slučaj i sa Alenom Mašovićem, čije su igre u dresu Voždovca naterale upravu Čukaričkog da ga dovedu u svoje redove, uprkos unosnijim ponudama iz inostranstva.

Izabrane vesti

Zmajevi iza sebe imaju odličnu godinu, obezbeđen je plasman u plej-of za šampionsku titulu, a bivši igrač Borca iz Čačka je bio jedan od najistaknutijih igrača u ekipi Bratislava Živkovića.
"Duga, baš duga je sezona iza nas. Voždovac je ostvario svoj cilj plasmanom u plej-of, a mi smo što se kaže ispoštovali dogovor iz svlačionice. Prvenstvo je zaista bilo teško, svaka utakmica je bila pod tenzijom. Ispunili smo cilj, a uprava je u plej-ofu odlučila više da pruži šansu mlađim igračima", rekao je Mašović za MOZZART Sport.

Interesovanje za odličnog ofanzivca, koji može da igra na pozicijama centarfora i bočnog napadača, pokazivali su Malme, Ferencvaroš i Slavija, ali su čelnici Voždovca ipak odlučili da Mašovića prodaju Čukaričkom.
"Imao sam ponude iz inostaranstva, postojale su određene kombinacije, ali su iz kluba smatrali da je u ovom trenutku odlazak na Banovo brdo najbolji izbor. Čukarički je trenutno jedan od najboljih klubova u zemlji, konstantno igraju Evropu i to je idealno mesto za razvoj jednog igrača".

Čukarički će ovog leta treći put uzastopno izaći na evroscenu. Uz Zvezdu, Partizan i Vojvodinu spada u red najorganizovanijih timova u zemlji.
"Tako je, treći put uzastopno igraju kvalifikacije. Moja je želja da tu dodatno napredujem i u budućnosti napravim još veći transfer. Stvarno se radi o sjajnom klubu, odlično organozovanom i može se reći da je sada svakom igraču iz naše zemlje postao san da igra za Čukarički".

Brđani su prošle sezone odigrali nekoliko odličnih utakmica na evrosceni i malo je nedostajalo da se napravi veliki rezultat plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, gde je na kraju završila Gabala iz Azerbejdžana.
"Prošle godine su stvarno dobro igrali, ali nisu imali sreće. Ove sezone su takođe ostvarili svoj cilj. U finišu su imali taj odličan niz, nije mala stvar pobediti i Crvenu zvezdu i Partizan, ali ih je posle stigao umor. Naporna je bila sezona".

Činise da je ove sezone Čukaričkom pored Andrije Pavlovića bio neophodan još neko u napadu da bi ostvariio još bolji rezultat. Od Mašovića se naredne sezone očekuje da bude jedan od glavnih aduta Brđana u samom špicu napada.
"To se očekuje od mene, da nije tako sigurno me njihova uprava ne bi angažovala. Pavlović je stvarno odigrao odlično ove sezone, o čemu svedoči i poziv u reprezentaciju, očekujem da i ja budem na visokom nivou".

Nakon dobrih igara u Superligi Mašović je zaslužio poziv u selekciju do 23 godine i prijateljski meč sa Katarom. Čukarički je ove sezone dao nekoliko seniorskih reprezentativaca, u više selekcija, što svakako predstavlja dodatan motiv za svakog novog igrača koji stiže na Banovo brdo.
"Dobim igrama u Voždovcu zapao sam za oko selektoru Rastavcu, koji me je pozvao. Dao sam gol protiv Katara, a sada iskreno očekujem poziv u mladu reprezentaciju. Pomenuti pozovi u seniroske selekcije su dokaz koliko je Čukarički jak i koliko ima dobrih igrača u svojim redovima. Imaću još veći motiv da se dokažem i u budućnosti zaslužim i poziv seniorskog tima", zaključio je Mašović i potom izrazio želju da se zahvali treneru Živkoviću i kompletnoj upravi Voždovca sa kojima je imao fenomenalnu saradnju i koja mu je omogućila da ostvari sve željene ciljeve u tek završenoj sezoni.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaČukaričkiAlen Mašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara