"Stadion u Firtu"
"Stadion u Firtu"

Cvajta: Het-trik Grifoa u Firtu, drama u Alenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.10.14. | 20:08

Alen je kod kuće izgubio od Uniona iz Berlina, Lajpcig je na svom terenu bio bolji od Bohuma, dok je Firt kiksnuo kod kuće

Stadion u FirtuNa terenima nemačke Bundeslige 2. ove večeri viđeno je dosta golova. Najviše ih je bilo u Firtu, gde je domaći Grojter poražen sa 2:5 od Frankfurta, a u prvom poluvremenu su se mreže tresle čak pet puta.

Zanimljivo je da je strelac oba gola za domaći tim Goran Šukalo, u 87. minutu skrivio penal, pa dobio crveni karton. Najstrožu kaznu je u gol pretvorio Grifo, i tako kompletirao svoj het-trik. Na ovom meču, pogodak je postigao i nesuđeni igrač Crvene Zvezde Zlatko Dedič.

Izabrane vesti

Na meču između Lajpciga i Bohuma sve je rešeno još u prvom delu igre, kada su pogotke za domaće postigli Fran i gostujući igrač Holthaus.

Iako je najviše golova bilo u Firtu, najveće ludilo viđeno je u Alenu, gde je posle sjajnog preokreta slavio Union iz Berlina.

Neverovatni meč između dva loše plasirana tima započeo je dobro po Alen, pošto je u 39. minutu Eno postigao pogodak za vođstvo. Tako se i otišlo na poluvreme, ali je onda usledio kladioničarski san, iz 1 u 2. Gosti su preokrenuli za svega osam minuta pogocima Lajstnera i Brandija, i na taj način ostavili domaći tim na isto bodova koliko imaju i neke ekipe u opasnoj zoni, dok su se oni sami popeli na visoko deseto mesto.

Lajpcig se pobedom dokopao trećeg mesta, bar na kratko, dok su porazi Grojtera i Bohuma zaustavili njihov napredak na tabeli. Takođe, Frankfurt se sklonio sa poslednjeg mesta na tabeli, pa sada više nije ni u opasnoj zoni. Naravno, bar na jedan dan.

CVAJTA - 12. KOLO

Petak:
Alen – Union Berlin 1:2
/Eno 39 – Lajstner 62, Brandi 70/

Grojter Firt – Frankfurt 2:5
/Šukalo 10, 30 – Grifo 15, 33, 88, Bojgelsdajk 21, Dedič 60/

Lajpcig – Bohum 2:0
/Holthaus 6ag, Fran 33/

Subota:
13.00: Kajzerslautern – Dizeldorf
13.00: Sankt  Pauli – Karlsrue

Nedelja:
13.30: Ingolštad – Hajdenhajm
13.30: Mihnen 1860 – Braunšvajg
13.30: Sandhauzen – Aue

Ponedeljak:
20.15: Darmštad - Nirnberg

(FOTO: Action images)


tagovi

AlenBohumBrandiBundesliga 2EnoEvropaFrangrojter firtHolthausLajstnerNemackaUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara