"Dejan Radonjić"
"Dejan Radonjić"

Dejan Radonjić - la penicilina

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.12.14. | 14:44

Strateg Crvene zvezde obožava mečeve sa španskim klubovima

Dejan Radonjić

Kod navijača Crvene zvezde granicu "od ljubavi do mržnje" uvek deli jedna tanka nit. A Dejan Radonjić nije jedan od onih trenera na čiji pomen imena neko ostane ravnodušan. Otkako je aprila 2013. godine preuzeo kormilo Crvene zvezde i zamenio Vladu Vukoičića crnogorski stručnjak našao se između "dve vatre" - jedne koja ga je odmah podržala i druga koja nije tako rado prihvatila dolazak mladog trenera. Preživeo je dve smene, kod dobrog dela navijača bio je persona non grata zbog ultra-defanzivnog stila košarke i gubitka po dve titule na Jadranu i domaćem šampionatu. 

Izabrane vesti

Ali, baš kao po principu - posle kiše dolazi sunce, tako se vremena za Dejana Radonjića menjaju na crveno-beloj klupi! 

Posle besprekornog starta sezone u regionalnom takmičenju, pobede u prvom derbiju sezone, te fantastičnih igara Crvene zvezde u Evroligi i overavanja ulaznice za društvo odabranih, 44-godišnji Podgoričanin postao je hit među navijačima! A nakon velike pobede nad Valensijom Radonjić je zvanično dobio titulu specijaliste za utakmice sa španskim klubovima!  Bolje rečeno - penicilin!

Nije nikakva nepoznanica da talentovani stručnjak u dosadašnjih sedam okršaja protiv ekipa sa Iberijskog poluostrva nema nijedan poraz. Ali, činjenica je da je svaki trijumf bio od neprocenjivog značaja, što uspehu trenera kluba s Malog Kalemegdana dodatno daje na značaju! 

Podsetimo, prvu evroligašku pobedu u gostima Crvena zvezda je prošle sezone ostvarila upravo u Španiji - protiv Laboral Kuće u Vitoriji. Rezultat je bio 73:63, a tada se pojavila i prva iskra nade da crveno-beli mogu do TOP 16 faze. Nažalost, nedostatak sreće i iskustva u susretima sa Makabijem i Panatinaikosom u Beogradu imali su ogroman uticaj na konačni rasplet grupe. Pretposlednji uspeh u Grupi D prošle godine Zvezda je ostvarila upravo protiv ekipe iz Vitorije. Pobeda rezultatom 81:65 u polupraznoj Kombank Areni donela je Beograđanima bolju poziciju i lakše protivnike pred nastavak sezone u Evrokupu. 

Dejan Radonjić

A tamo, dva puta je poražen Bilbao - direktan rival za prolaz u nokaut fazu drugog po jačini takmičenja u Evropi! Pored dominantne igre i ubedljivog "gaženja" u Pioniru (107:85), tesna pobeda nad istim protivnikom (85:81) u pretposlednjem kolu donela je Zvezdi plasman u narednu rundu. 

Tokom ovogodišnjeg žreba za Evroligu vicešampionu Srbije ponovo su se otvorile karte, pošto je dobio dva sasvim solidna rivala sa Pirineja. Ali, ne i nepobediva! 

U samo 14 dana učenici Dejana Radonjića uzeli su meru Valensiji u Areni (76:63), da bi potom usledio i prvi brejk u grupi. Naravno, pao je Laboral i to sa ubedljivih 86:66! 

A kao šlag na torti usledila je nova dominantna igra kompletnog tima i rušenje Valensije usred La Fontete! Što je pobeda vredna TOP 16 faze! I to dva kola pre kraja takmičenja po grupi, što je samo po sebi svojevrstan uspeh.

Na pitanje kakav je njegov pogled na kompletnu situaciju i činjenicu da španski timovi pred naletom Crvene zvezde Dejana Radonjića polaže oružje kao od šale, crnogorski stručnjak se samo skromno osmehnuo i rekao:
"Znate kako, da me vi (novinari prim. aut.) ne podsećate na te stvari, ja ne bih ni obraćao pažnju, a-ha-ha".

Formulu uspeha nije želeo da nam otkrije, ali jedno nam je palo na pamet - da je Crvena zvezda u revanšu polufinala Evrokupa prošle sezone uspela da izađe na kraj s UNIKS-om, u finalu bi se sastala sa Valensijom. 

A šta bi se tamo desilo, ne bismo ni da zamišljamo...

---------------------------------------------------

SVE POBEDE DEJANA RADONJIĆA NAD ŠPANSKIM KLUBOVIMA:

Laboral Kuća – Crvena zvezda 63:73 (Evroliga, 7. novembar 2013)
Crvena zvezda – Laboral Kuća 81:65 (Evroliga, 12. decembar 2013)
Crvena zvezda – Bilbao 107:85 (Evrokup, 8. januar 2014)
Bilbao – Crvena zvezda 81:85 (Evrokup, 5. februar 2014)
Crvena zvezda – Valensija 76:63 (Evroliga, 30. oktobar 2014)
Laboral Kuća – Crvena zvezda 66:86 (Evroliga, 13. novembar 2014)
Valensija – Crvena zvezda 68:77 (Evroliga, 5. decembar 2014)

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićEvroligaKK BilbaoKK ValensijaLaboral Kuća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara