Delfini žele osvetu, spektakl zagarantovan

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.04.18. | 12:45

Srbija protiv Crne Gore na startu Evropa kupa

Željni osvete za neuspeh u Podgorici koji nas je značajno udaljio od završnog turnira Svetske lige, vaterpolisti Srbije duelom sa Crnom Gorom otvaraju Evropa kup (20.30, TV RTS 2).

Gorak ukus u ustima zbog paklenog kalendara primorao je selektora Delfina Dejana Savića da propisno iskritikuje LEN i upozori odgovorne ljude pomenute organizacije na psihofizičko stanje igrača.
"Kao da igramo u NBA, ali bez njihovog materijalnog dodatka. U sezoni se odigra između 85 i 88 utakmica, a oporavak i bazične pripreme nisu isti kao kod drugih sportova. To je stravično", istakao je nedavno Savić.

Izabrane vesti

Srbija će u Rijeci biti bez Nemanje Ubovića, Save Ranđelovića i Stefana Mitrovića, dok je zbog odmora van spiska Andrija Prlainović. U konkurenciji su: Gojko i Duško Pjetlović, Strahinja i Viktor Rašović, Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Filip Filipović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Petar Tomić, Gavril Subotić i Đorđe Lazić.

Protivnici našoj reprezentaciji u Grupi B biće domaćin Hrvatska, Crna Gora i Francuska.
"Probaćemo da odigramo na visokom nivou i uđemo u borbu za medalju. Utakmica protiv Crne Gore je prilika za revanš zbog nedavnog poraza, protiv Francuza smo favoriti, dok nas pravi derbi čeka protiv Hrvatske".

Konkretno o premijernom duelu sa Đetićima za Sportski žurnal je govorio Gavril Subotić.
"Utakmica u Podgorici je bila drugačija od ove ikoja nas čeka u Rijeci. Mi smo tada propustili priliku da manjim porazom obezbedimo finalni turnir. Sada ćemo imati jači sastav, mada su i oni došli sa najjačim kadrom. Tu su Šćepanović i Saša Radović. Uvek dobar, nezgodan protivnik, ali verujem da imamo izglede da pobedimo. Trijumf bi nam omogućio da mirno sačekamo duel sa Hrvatskom u subotu", rekao je Subotić.

Slično očekuje i selektor Crne Gore Vlada Gojković.
"Srbija će sada biti mnogo jača u odnosu na poslednju utakmicu, ali smatram da imamo šanse da uradimo nešto više. Ovo je turnir koji pada usred klupske sezone, nije lako igračima, ali kada se dve takve ekipe nađu u bazenu onda su uzbuđenja zagarantovana", tvrdi Gojković, a prenosi Žurnal.

Dodajmo još da Grupu B čine Mađarska, Italija, Grčka i Španija.

EVROPA KUP - 1. KOLO

GRUPA A

Ćetvrtak
16.00: (2,25) Mađarska (6,00) Grčka (2,10)
17.30: (1,55) Italija (8,00) Španija (3,15)

GRUPA B

Ćetvrtak
19.00: (12,0) Francuska (16,0) Hrvatska (1,05)
20.30: (1,35) Srbija (8,00) Crna Gora (4,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press

 


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreEvropa kupsportsko klađenjeGavril Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara