Denver pokvario Lebronov debi i u Stejples centru, Jokić 20 poena! Svet video Hjustonov trozubac PHA (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.10.18. | 08:45

Klivlend savladao Boston, Juta baš izgleda dobro

Nije deža-vi, to je predsezona. Denver Nagetsi savladali su Los Anđeles Lejkerse po drugi put u tri dana, ovog puta na parketu Stejpls Centra i tako pokvarili Lebronov debi u novom domu! Posle trijumfa u San Dijegu, Nagetsi su uradili isto i u Los Anđelesu, pa je konačan rezultat bio 124:107 (34:29, 32:25, 30:34, 28:19).

Istina, ovog puta je Denver to uradio na potpuno drugačiji način nego pre nepuna 72 časa. Ovog puta nije bilo startnih bekova Garija Harisa i Džamala Marija, koje je trener Majk Meloun odmorio. Nagetsi su izgledali dobro, ali kao da im je nedostajalo energije. Dosta su se gosti mučili u trenucima kada je Lebron Džejms bio na parketu, mada opšti utisak nije bio tako loš. Bilo je dosta uspona i padova tokom 48 minuta, bačenih „cigli“ i slabih kretnji u odbrani, ali i dobrog protoka lopte u pojedinim momentima.

Izabrane vesti

Mada je Nikola Jokić odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u predsezoni i za 22 minuta skupio dvadeset poena (7/10 iz igre), šest skokova, četiri asistencije i ukradenu loptu, ključni igrači Denvera bili su Mejson Plamli i Malik Bizli. Zajedno su skupili 38 poena i delovali su jako sigurno iz drugog plana, što je na kraju pravilo razliku na parketu.

Zanimljiv okršaj imali su Nikola Jokić i Džaval Mekgi. Dugajlija iz redova Lejkersa bio je posebno efikasan u reketu, koristio je snagu kako bi skupio neke lake poene preko srpskog centra i na kraju ih je imao 15. Jokić je znao da odgovori, pa je na Mekgijevu silu koristio mozak i tako učinio da Denverov napad ponovo izgleda vrlo dobro.

Što se Lebrona tiče, ovog puta je odigrao 14 minuta i upisao trinaest poena (5/6), po tri skoka i asistencije, te dve ukradene i jednu blokiranu loptu. Jasno je da niko u stručnom štabu ne želi da forsira svoju prvu zvezdu kada nije potrebno, ali bilo je očigledno da publika u Stejples centru želi više Lebrona.

Svet je konačno dobio priliku da vidi novi Hjustonov trozubac PHA na delu! Pod udarom sile iz Teksasa pao je Memfis (131:115), a Pol, Harden i Entoni dominirali su parketom.

Kris Pol je ponovo izgledao kao nezaustavljiva mašina. Na terenu je proveo 23 minuta kroz tri četvrtine, koliko i Karmelo Entoni, a za to vreme skupio je dvadeset i tri poena, devet asistencija, čak pet ukradenih lopti i tri skoka. Pogodio je pet od šest hitaca za tri poena i trasirao Hjustonu put ka pobedi.

Pošto je Pi Džej Taker bio van sastava zbog povrede leđa, Karmelo Entoni je utakmicu počeo kao startni krilni centar, s tim što je uglavnom ostajao iza linije 7,24 metara. Uglavnom je pronalazio svoje pozicije kroz situacije „hvataj i pucaj“, skupio je 13 poena (4/8 iz igre), a ono što je najviše iznenadilo jeste njegova dobra fizička sprema. Na tome su posebno insistirali ljudi iz Hjustona i rezultati su vidljivi.

Džejms Harden nije još naoštren kako zna da bude, ali je i pored toga imao dvadeset i dva poena i šest završnih dodavanja. Posle Polove dobre igre, potpomognute nekim solidnim rešenjima Erika Gordona, Harden je proigrao u finišu prvog dela, posle čega je u drugom bio sve bolji i bolji.

Utakmica kao takva bila je iznenađujuće često seckana faulovima i prljavim potezima, trener Raketa Majk D'Antoni zaradio je tehničku grešku posle velike svađe sa sudijama, što nije tipično za ovaj momenat sezone.

Kod Memfisa najbolji je bio Majk Konli sa 16 poena, dok je Džaren Džekson Džunior imao poen manje. Mark Gasol je odigrao 21 minut, a imao je tek dva poena (1/7 iz igre), te pet skokova i četiri asistencije.

Odličan ritam uhvatili su košarkaši Jute pošto su lako nadigrali Toronto sa 105:90. Rudi Gober je pokazao da će i ove sezone biti nezaustavljiv u oba reketa i odigrao je jako dobar meč. Skupio je 13 poena, 10 skokova i čak pet blokada, a u svom reketu je bio poput stene koju niko nije mogao da preskoči.

Dok je Gober zatrpavao iz neposredne blizine koša, Džo Ingls je radio svoj deo posla sa distance. Ubacio je 24 poena, od čega 15 kroz šuteve za tri poena (5/11), dok su ga odlično ispratili Riki Rubio sa 15 i Donovan Mičel sa 12 poena. Sa toliko napadačkih opcija Toronto nije mogao previše. Kavaj Lenard je imao 17, Jonas Valančijunas 18 poena i to je praktično bilo sve… Kajl Lauri je bio na jako slabih sedam poena (2/8 iz igre), Serž Ibaka imao je 11 koševa, dok O Dži Anunobi nije bio u timu.

Zanimljiv meč odigran je i u okršaju Bostona i Klivlenda. Kelti su bez Kajrija Irvinga izgubili od Kavsa (95:102), a goste je predvodio Kevin Lav sa 17 poena. Nije loš bio ni Kolin Sekston sa 15 koševa, dok je Džedi Osman ubacio jedanaest poena, uz sedam uhvaćenih lopti i četiri završna dodavanja. Kod Bostona najefikasniji bili su dvojica Markusa – Smart sa 15 i Moris sa 14 poena.

NBA - PREDSEZONA

Šarlot – Majami 122:113
/Voker 18 - Olinik 18/

Boston – Klivlend 95:102
/Smart 15 - Lav 17/

Hjuston – Memfis 131:115
/Pol 23 - Konli 16/

Juta – Toronto 105:90
/Ingls 24 - Valančijunas 18/

LA Lejkers – Denver 111:113
/Mekgi 15 - Plamli 23/

Foto: Action Images


tagovi

Lebron DžejmsNikola JokićRudi GoberKris PolDžejms HardenKarmelo EntoniKavaj LenardKevin Lav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara