""
""

Derbi je! Šta je Novi Sad spremio za Abubakara i kako Partizan planira da ukroti Stanisavljevićeve bombe?

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.08.15. | 10:16

Susret Vojvodine i crno-belih na „Karađorđu“ (20 časova, TV Arena sport 3) trebalo bi da odgonetne i ko je spremniji za evropske izazove

Fudbalska Srbija je dočekala da u istom kolu ima dva derbija. Onaj beogradski između Crvene zvezde i Čukaričkog obilovao je uzbuđenjima i garniran je preokretom za slavlje tima sa Marakane, a ništa manje uzbudljiv očekuje se i na „Karađorđu“, gde Vojvodina dočekuje Partizan (20 časova, TV Arena sport 3) u utakmici koja bi trebalo da odgonetne ko je u ovom trenutku spremni za fudbal na dva razboja, s obzirom da i Lale i crno-beli već naredne sedmice igraju mečeve vredne evropske promocije.

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZART KLADIONICI NA POBEDU PARTIZANA IZNOSI 2,10, A NA VOJVODINU JE 3,35. POGLEDAJTE OVDE OSTALE KVOTE ZA VEČERAŠNJI DUEL NA STADIONU KARAĐORĐE U NOVOM SADU.

A pošto je i jednima i drugima Zajednica Superlige odložila mečeve za vikend, jasno je da će u prvom velikom derbiju prvenstva, na koncu petog kola, igrati u najjačim sastavima, bez namere da štede adute za gostovanja Plzenju i BATE Borisovu. Doduše, ekipa Zlatomira Zagorčića ne može da računa na iskusnog napadača Miljana Mrdakovića, koji je tek počeo da trenira posle povrede zadnje lože, ali su posle povratka u ekipu kapitena Nina Pekarića svi spremni, pa je jasno da Vojvodina puca na visoko. Uostalom, da je ovog leta napravila dobar tim najbolje se videlo u Torinu, kad je savlada Sampdoriju (4:0) pa je jasno da na talasu Stanisavljevićevih praćki, Ožegovićevih efektnih golova i Ivanićeve mudrosti u kreaciji napada zasniva optimizam za rušenje gostiju iz Humske 1, u čijem sastavu su Miroslav Vulićević i Abubakar Oumaru koji se kao nekadašnje uzdanice Vojvodine sigurno naći na meti domaće publike.
Nadam se da će tribine našeg stadiona biti dobro popunjene,a da će gledaoci uz dobar fudbal videti i dosta golova. Cilj nam je da prikažemo odličnu partiju i da pobedimo crno-bele“, poručio je Zlatomir Zagorčić  koji će na teren poslati sastav u početnoj formaciji 4-2-3-1: Žakula – Vasilić, Pankov, Pekarić (Đurić), Nastić – Sekulić, Maksimović – Puškarić, Ivanić, Stanisavljević – Ožegović.

Zagorčićev kolega Zoran Milinković vraća se na mesto uspeha, jer je u Vojvodini proveo po jednu sezonu i kao igrač (jesen 1991) i kao trener (2010/2011). U Novom Sadu je poslednji put bio 3. maja ove godine kad je Parni valjak slavio sa 4:0 i trasirao put ka tituli, mada je svima jasno, čak su i crno-beli o tome govorili, da je taj rezultat previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Zato su u Humskoj 1 obazrivi, ali budući da nemaju kadrovskih problema i da ove sezone igraju efikasan, napadački, fudbal na gol više najavljuju ofanzivu na „Karađorđe“. Uz naglašen zahtev stručnog štaba igračima:
Ne pravite faulove blizu kaznenog prostora, jer Stanisavljević opasno izvodi prekide“.

Svestan je toga i Zoran Milinković.
To je uvek i vrlo važno. Ako znamo da ekipa poseduje igrača koji ima izvanredan slobodan udarac onda bi trebalo da učinimo sve da mu prilike svedemo na minimum. Mada, nije Vojvodina samo Stanisavljevič, Ivanić ima sjajan pas i lepo se ubacuje iz drugog plana, Ožegovićje fizički jak, poseduje razoran šut, Puškarić jeiskusan na sredini terea... Reč je o ekipi za poštovanje, međutim, Partizan i na ovoj utakmici ide na tri boda“, najavljuje trener crno-belih koji za derbi ne odstupa od ustaljenog i već uigranom tima pa bi večeras starteri u sistemu 4-3-3 trebalo da budu: Živko Živković – Vulićević, Balažic, Fabrisio, Nemanja Petrović – Jevtović, Brašanac, Babović – Andrija Živković, Oumaru, Božinov.

Ulaznice za derbi između Vojvodine i Partizana 500 za zapadnu, 400 za istočnu i 200 dinara za severnu tribinu „Karađorđa“.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

Zoran MilinkovićZlatomir ZagorčićFK VojvodinaSuperligaSrbijaFK PartizanOgnjen OžegovićMiroslav VulićevićAleksandar StanisavljevićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara