"Lideri: Fudbaleri Derbija"
"Lideri: Fudbaleri Derbija"

Derbi preuzeo čelo, Tigrovi izujedali Barnli, Haselbajnk nikako da skine mrak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.15. | 18:00

Puno uzbuđenja u Čempionšipu i na Boksing dej

Lideri: Fudbaleri Derbija

Punih 45 minuta trebalo je fudbalerima na drugoligaškim terenima u Engleskoj da se sete da se fudbal igra za golove, a da je Boksing dej i da je publika ovog popodneva pohrlila na stadione da uživa u lepim potezima. Nakon za Čempionšip netipčnih samo pet golova u prvom delu, napadači su proradili u nastavku, pa smo imali još jedno efikasno kolo.

Izabrane vesti

Najbolji posao napravio je Derbi koji je stigao do trijumfa nad Fulamom od 2:0 i prve pozicije na tabeli. Autogol Toma Rima početkom drugog dela i pogodak Baterfilda u finišu omogućili su Ovnovima da slave, a činjenica da je meč između Blekburna i Midlzbroa odložen zbog kiše lansirao je tim Pola Klemana na prvo mesto na tabeli.

U derbiju dana Hal je na svom terenu lako savladao Barnli sa 3:0, pogocima u drugom poluvremenu. Strelci za ekipu Stiva Brusa bili su Džejk Livemor, Abel Ernandez i Sem Klukas, a domaćinu je prijao i današnji remi Brajtona na gostovanju u Londonu protiv Brentforda (0:0), zbog kojeg su preskočili Galebove na tabeli i zauzeli treće mesto.

Šefild Venzdej je ubedljivim trijumfom nad Birmingemom od 3:0 nastavio borbu za šestu poziciju koja vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu na kraju sezone. Blistao je Argentinac Fernando Forestijeri, koji je sa dva nova pogotka ovog popodneva stigao do brojke od deset golova u dresu Sova ove sezone.

Kardif je kao gost poražen od Milton Kejns Donsa sa 2:1, dok je Ipsvič je na svom Portman Roudu istovetnim rezultatom savladao Kvins Park Rendžers nakon peokreta. Prvi trenerski trijumf Džimija Flojda Haslebajnka na klupi KPR-a nazirao se na poluvremenu nakon što je Džunior Hoilet doveo Policajce do prednosti, ali su u nastavku Traktor bojsi Mika Mekartija preokrenuli rezultat golovima Daglasa u 77. i Luka Čejmbersa u prvom minutu nadoknade vremena.

U okršaju davljenika Roteram je demolirao Bolton sa 4:0 i novom pobedom (drugom u nizu) pobegao iz zone ispadanja, ostavivši nekadašnjeg premijerligaša na poslednjem mestu na tabeli. Bristol Siti i Čarlton takođe se nalaze u zoni ispadanja, a njihov međusobni okršaj završen je remijem (1:1) i to nakon što su gosti postigli pogodak u nadoknadi vremena. Prethodno je kod rezultata 1:0 Bristol promašio jedanaesterac.

Važan trijumf zabelžio je Hadersfild koji je dobio Preston sa 3:1 i pobegao iz opasne zone.

ČEMPIONŠIP, 23. kolo

Subota

Brentford – Brajton 0:0

Odloženo: Blekburn – Midlzbro

Bristol Siti – Čarlton 1:1 (1:0)
/Bejker 45+6 - Lenon 90+3/

Derbi – Fulam 2:0 (0:0)
/Rim 52. autogol, Baterfild 84/

Hadersfild – Preston 3:1 (1:0)
/Vels 38, 55, Huvs 76 - Rič 90+4/

Hal – Barnli 3:0 (0:0)
/Livermor 57, Ernadez 66, Klukas 90+2/

Ipsvič – KPR 2:1 (0:1)
/Daglas 77, Čejmbers 90+1 - Hoilet 43/

MK Dons – Kardif 2:1 (0:0)
/Mejnard 50, Marfi 89 - Nun 81/

Roteram – Bolton 4:0 (0:0)
/G. Vord 55, D. Vord 74, Nuel 80, Klark-Heris 86/

Šefild Venzdej – Birmingem 3:0 (2:0)
/Forestijeri 37, 49, Li 39/

18.15 Vulverhempton - Reding

Nedelja

17.30 Notingem Forest – Lids

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Hal sitiFernando ForestijeriEngleskaDžimi Flojd HaselbajnkDžejk LivermorDerbi kauntiČempionšipBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara