Dortmund se dogovorio s novim trenerom

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.05.18. | 22:03

Lusijen Favr se vraća u Nemački fudbal...

Francuski L'Ekip je pre nekoliko dana najavio, nemački Skaj večeras potvrdio - Borusija iz Dortmunda odabrala je trenera za novu sezonu, i ne samo da ga je odbrala već je i dogovorila sve finansijske detalje sa njim! Radi se o iskusnom švajcarskom stručnjaku Lusijenu Favru (60), aktuelnom šefu struke Nice.

Kako Skaj navodi Borusija i Favr su sklopili načelan dogovor, a zvanična objava se očekuje u narednih nekoliko dana. Ono što nam ne dozvoljava da posao proglasimo definitivno završenim jeste činjenica da Švajcarac ima ugovor sa Nicom još godinu dana. Trenuto se traži najbolji modalitet kako da se ugovor raskine, ili da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja. Podsetimo, Borusija ne "napada" prvu put Favra i Nicu. Prošlog leta, pre nego što je na klupu Milionera seo Peter Boš, sportski direktor Dortmunda Hans Joakim Vacke pokušao je da dođe do Švajcarca, ali tada je Nica zacepila obeštećenje i Nemci su morali da se povuku. 

Izabrane vesti

Prema ocenama mnogih stručnjaka Lusijen Favr biće pravo rešenje za klupu Borusije koja je pod Bošom i Štegerom počela da gubi svoj dobro poznati identitet. Favr forsira atraktivan fudbasl, napadački, s puno dodavanja, a opet vrlo direktan. Sve njegove ekipe igrale su dopadljiv fudbal, posebno Borusija iz Menhengladbaha koju je uspeo da uvede u Ligu šampiona. Na pragu istog rezultata Favr je bio i sa Nicom, ali je zaustavljen u plej-ofu od strane Napolija. 

Pre Menša i Nice iskusni stručnjak vodio je još Hertu, Cirih, Servet, Iverdon...

Ni Dortmund ni Nica za sada ne žele da potvrde da je zanimljiv trenerski transfer na vidiku. Vacke je u nedelju kazao kako "ne želi da komentariše spekulacije", dok je sam Favr posle poraza od Marselja juče poručio da "nije vreme za tu priču".


tagovi

Lusijan Favr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara