"Slavlje Orlova"
"Slavlje Orlova"

Dortmundovo samoubistvo u Lisabonu! Obamejan pucao u zdravu nogu, Fejsa najsrećniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.17. | 22:38

Benfika jednim potezom Mitroglua kaznila promašaje Nemaca (1:0) i stekla prednost pred revanš na Vestfalenu

Slavlje Orlova

Ukoliko Borusija iz Dortmunda ne bude igrala u četvrtfinalu Lige šampiona narednog meseca, biće to samo zato što ne ume da postigne gol. Nadigrao je nemački vicešampion večeras Benfiku na njenom terenu, stvorio nekoliko neverovatnih prilika, ali očajni Pjer Emerik Obamejan nije uspeo da realizuje nijednu od bar tri izgledne i on je isključivi krivac za debakl Milionera.

Izabrane vesti

Promašio je najbolji strelac Borusije čak i jedanaesterac u 58. minutu, pa je jasno zašto je Benfikina publika večeras otišla razdragana kući posle velikih 1:0, koji joj daju lepu nadu za revanš u Nemačkoj kroz tri nedelje (7. marta) na Vestfalenu.

Nema šta, napadač Milionera nije onaj isti koji je bio pre nego što je otišao na Kup Afrike, a otkako se vratio iz domovine primetno je da ne može više ni vola da ubode, što se odrazilo i na rezultate Borusije u poslednje vreme. Nemoćan je bio napadač gostiju večeras, toliko da ga je Tomas Tuhel od muke zamenio i bez najboljeg strelca jurio prednost domaćina, koju je doneo Kostas Mitroglu početkom drugog dela.

Iz jednog jedinog konkretnog napada, posle kornera sa desne strane, legendarni kapiten Luizao, koji je odigrao 500. meč u dresu Orlova, majstoski je spustio loptu glavom do Grka, koji je lagano primirio na nekoliko metara, prevario golmana Birkija i ćušnuo je u mrežu za 1:0 i eksploziju na Lužu.

Bila je to ujedno i surova kazna za goste posle nestvarnih promašaja u prvom poluvremenu Obamejana (dva puta) i mladog Usmana Dembelea, koji bez obzira na brzinu takođe pati od nedostatka realizatorskih moći. Jednostavno, dečak je slab kada treba dati gol…

I opet je Borusija imala priliku da se vrati u život, a posle još jednog neverovatnog promašaja Obamejana u situaciji jedan na jedan u 53. minutu, usledio je poklon sudije Ricolija. Teško je reći da li je srpski reprezentativac Ljubomir Fejsa igrao namerno rukom ili ne, tek italijanski arbitar je pokazao na belu tačku, a loptu je dohvatio Obamejan. I nekako je delovalo da će ga promašiti s obzirom kakvo je veče imao, šutirao je mlako, pravo u golmana Edersona koji se proslavio u tom 58. minutu.

Fenomenalni Ederson

Bio je to znak Tuhelu da istera najboljeg strelca iz igre, ali ulazak Andrea Širlea nije popravio problem neefikasnosti Milionera. Imala je Borusija veći posed lopte, stvorila vrlo dobre šanse, ali je sjajni Ederson zaista večeras spustio roletnu posebno u 84. minutu kada je maestralno zaustavio udarac rezerviste Pulišića sa nekih 17 metara. Nije Borusija imala večeras ni kapitena Marka Rojsa koji je već neko vreme odsutan, a evidentno je da i njegovi kvaliteti itekako nedostaju ovom timu.

Kad nema Rojsa i Obamejana, Borusija je tupih zuba, ali ako im je neka uteha, nisu Milioneri večeras izgubili sve šanse za plasman u narednu rundu. Jedino što će morati mnogo bolje u revanšu kroz tri nedelje.

Benfika je večeras bila taktički besprekorna. Znao je trener Rui Vitorija da njegov tim nema šanse u jurnjavi sa Nemcima, da treba da ih sačeka i taj plan su njegovi igrači sproveli u delo besprekorno. Ljubomir Fejsa je odigrao ceo meč, poprilično se trudio, pravio i greške (skrivio jedanaesterac), ali je važno da je njegov tim ostao neporažen, a on napustio stadion srećan, jer je Obamejan "ispravio" njegov kiks penal...      


BENFIKA - BORUSIJA DORTMUND 1:0 (0:0)
/Mitroglu 49/

Stadion: Luž
Gledalaca: 60.000.
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)
Žuti kartoni: Fejsa (Benfika), Šmelcer, Pulišić (Dortmund)

BENFIKA (4-4-2): Ederson - Semedo, Luizao, Lindelef, Eliseu - Salvio, Fejsa, Pici, Rafa (od 67. Servi) - Kariljo (od 46. Augusto), Mitroglu (od 75. Himenez).

DORTMUND (5-3-2): Birki - Pišček, Sokratis, Bartra, Šmelcer, Durm - Dembele, Vajgl, Gereiro (od 82. Kastro) - Rojs (od 82. Pulišić), Obamejan (od 62. Širle).

(FOTO: Action Images)


tagovi

BenfikaBorusija DortmundEvropaKostas MitrogluLiga šampionaLjubomir FejsaPjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara