"Dosta je bilo"
"Dosta je bilo"

Dosta je bilo! Đibril Sise u junu ide u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.10.14. | 11:25

Čovek koji je u karijeri lomio obe noge, postigao mnogo golova i promenio 10 klubova priznao je da više ne može da izdrži napore

Dosta je bilo

Jedan od najboljih francuskih napadača u poslednjih 15 godine Đibril Sise rešio je da u junu završi igračku karijeru zbog zdravstvenih problema. Čovek koji je u karijeri lomio obe noge, postigao mnogo golova i promenio 10 klubova priznao je da više ne može da izdrži napore i da je najbolje da okači kopačke o klin.

Izabrane vesti

Uprkos svim problemima, 33-godišnji Sise i dalje ume da postiže golove, što je pokazao i u utorak u utakmici francuskog Liga kupa, kada je postigao dva gola protiv Osera za pobedu od 3:1.
"Boli me čitavo telo - i to ne povremeno, već 24 sata dnevno, noću, danju, dok gledam televiziju", objasnio je Sise razloge odluke da stavi tačku na karijeru.

Sise će sigurno ostati upamćen kao igrač koji je u karijeri mogao mnogo više, ali su ga dva strašna loma noge odvojila sprečila u tome. Navijačima se još ledi krv u žilama kada vide sliku od 30. oktobra 2004. godine, kada je u duelu sa igračem Blekberna Džejom Mekivelijem slomio levu nogu.

Predviđali su mu pauzu do kraja sezone, ali je ovaj uporni napadač u aprilu 2005. godine na meču sa Juventusom ponovo istrčao na teren, a samo mesec dana kasnije nagrađen je najznačajnijim klupskim peharom na svetu – osvojio je Ligu šampiona. Liverpul je tada u finalu LŠ u Istanbulu u epskom finalu pobedio Milan posle penala.

Nesreća nije zaobišla Sisea ni 2006. godine, kada je baš uoči Mundijala u Nemačkoj na prijateljskom meču sa Kinom polomio nogu, ovoga puta desnu. Nije otputovao na SP, gde su Francuzi poraženi u finalu od Italije, takođe posle penala. Možda bi bilo drugačije da je Sise mogao da igra za Trikolore.

"Ostali smo bez saigrača, ali i prijatelja na tom turniru. Ipak, Đibril je jak i znam da će se vratiti“, rekao je tada Tjeri Anri.

Veliki majstor fudbala bio je u pravu. Sise se vratio na teren u novembru 2006. godine, doduše, tada već u dresu Olimpika iz Marselja. Četiri godine kasnije zaigrao je i na Mundijalu u Južnoj Africi, ali su se Trikolori tu loše proveli i vratili se kući već posle prve faze.

Sise se u Marselju potpuno rehabilitovao i preporučio za povratak na Ostrvo, gde ga je raširenih ruku dočekala ekipa Sanderlenda. Posle samo jedne sezone otišao je u Atinu i postpisao za Panatinaikos.

Tu je ostvario verovatno jedan od najvećih uspeha u karijeri, pošto je predvodeći napad „zelenih” prekinuo apsolutnu dominaciju Olimpijakosa u grčkom fudbalu i osvojio duplu krunu. Za samo jednu sezonu u očima navijača Panatinaikosa stekao je status ikone.

Sise je igrao jedno kratko vreme i u Italiji, u Laciju, a onda je 2012. godine usledio još jedan povratak na dobro znano mesto – Premijer ligu. Obukao je dres Kvins Park Rendžersa i izborio opstanak sa tom ekipom u elitnom takmičenju.

Fudbalski globtroter avanturu je nastavio tamo gde se još bolje plaća, u Al Garafi iz Katara i ruskom Kubanu, pre nego što je 1. januara ove godine sa Bastijom potpisao ugovor na 18 meseci. Sise je karijeru počeo u Oseru sa kojim je 2003. godine osvojio francuski kup.

 Umeo je Sise da pokaže i tamnu stranu svoje ličnosti. On je 2005. optužen da je nasrnuo na 15-godišnjeg dečaka, a godinu dana kasnije napao je trudnu suprugu. Takođe, 2009. godine je priveden zbog sumnje da je napao jednu devojku u striptiz baru u blizini Njukasla.

Sise je van terena imao još par zanimljiv aktivnosti, pošto je imao kratku, epizodnu ulogu u francuskom filmu Taksi 4, a vlasnik je i modnog brenda "Mr Lenoar".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Đibril SiseEvropaKvins Park RendžersLacioLiverpulOkserPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara