"Slavlje Čukaričkog na Banjici"
"Slavlje Čukaričkog na Banjici"

Ivan Todorović otvorio sezonu golova, pobede za Čuku i OFK (FOTO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.08.13. | 19:19

Sloboda i Spartak remizirali na Begluku

Slavlje Čukaričkog na Banjici

Taman da je ovo kolo bilo najefikasnije u istoriji srpskog fudbala u narednim danima pričaće se isključivo o sramoti uprave Superlige koja je dozvolila da Novi Pazar na megdan Partizanu istrči bez trenera i makar i jedne izmene. Ali igrao se fudbal i na drugim terenima, pa da vidimo kako je protekao početak nove sezone u Superligi.

Izabrane vesti

Najveće iznenađenje svakako je priredio Čukarički, koji je na Banjici savladao Rad pogotkom Ivana Todorovića na centaršut Igora Matića već u petom minutu.

Todoroviću tako je pripala čast da postigne prvi pogodak u sezoni 2013/2014, a slavlje je uveličala i pobeda njegovog tima na teškom gostovanju kod gradskog rivala. Koja je, da je Srnić Slavoljub bio malo precizniji, mogla da bude i ubedljivija.
"Rano dati gol dao nam je krila, ali mislim da možemo i bolje od ovoga. Ali, sve u svemu moram da budem zadovoljan i ako smo možda mogli da rešimo utakmicu sa još kojim golom. Ali, tri boda su najbitnija", zadovoljno je trljao ruke Vladan Milojević.

Trener Rada Nebojša Milošević čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
"Odigrali smo onako kako nije trebalo, podbacili na nekim banalnim stvarima. Primili smo gol na nedopustiv način. Posle smo bili jako nervozni. Igrali smo više kroz individualnu želju, nego planski. Ostaje jak bol zbog poraza, ali pravi sportisti moraju da budu jaki, samokritični, skromni i maksimalno vredni i da na svakoj sledećoj utakmici daju svoj maksimum. Do granice fanatizma".

Marko Petković pogađa sa penalaTri boda je upisao i OFK Beograd, koji je minimalcem savladao još jednog novajliju u Superligi Voždovac.

Odlučujući trenutak se zbio u 33. minutu kada Goran Dragović bio nesmotren i oborio Vladana Adžiča u svom kaznenom prostoru, a sudija Darko Bogdanović pokazao na belu tačku.

Marko Petković bio je neumoljiv sa penala.

Ali, šta vredi kada je Romantičare na Omladinskom stadionu bodrilo manje od 200 ljudi, iako za OFK igraju čak četvorica U-19 reprezentativaca Srbije, koji su nas baš nedavno obradovali osvajanjem Evropskog prvenstva. Marko Pavlovski, Petar Golubović, Aleksandar Čavrić i Stefan Čupić sada su se vratili u surovu realnost srpskog fudbala, pa su se njihovim potezima (ovaj poslednji istina nije igrao) radovali samo članovi najuže porodice i prijatelji.
"Imali smo kontrolu nad utakmicom u prvih pola sata i morali smo tada i da rešimo pitanje pobednika. Kako je vreme odmicalo psihološki pritisak je bio sve jači i to se odrazilo na našu mladu ekipu. Ipak, veoma važna pobeda", ocenio je Zoran Milinković, šef struke OFK-a.

Nenad Lalatović iz Voždovca priznao je da su njegovi puleni previše bojažljivo ušli u meč.
"Previše smo respektovali protivnika. U nastavku smo pokušali da napadnemo, u drugom poluvremenu bili još bolji i zadovoljan sam za prvi meč".

Mnogo "fudbalskija" atmosfera na užičkom Begluku na kojem se okupilo 2.000 ljudi, ali njihovi ljubimci iz Slobode nisu uspeli da im se zahvale pobedom nad Spartakom. Na kraju “samo“ 0:0 protiv Spartaka.

Užičani su imali inicijativu, prečku Zorana Kneževića već u 21. minutu, ali su tek  u 49. pronašli put do protivničke mreže. Dario Purić je pronašao Aleksandra Pejovića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Međutim, domaći su prerano krenuli sa slavljem što su Subotičani umeli da iskoriste i već u 54. minutu stignu do izjednačenja s obzirom da je Vladimir Torbica pas Darka Puškarića pretvorio u ispostavilo se konačnih 1:1.
"Sloboda je odličan tim, veoma dobro su odigrali ovu utakmicu posebno u drugom poluvremenu. Mali pad koncentracije igrača Slobode doveo nas je do izjednačenja. Objektivno, mnogo bolje su igrali, Sloboda je imala terensku inicijativu, bolji su u pasovima. Sve pohvale za ovaj klub", sipao je reči hvale na račun rivala trener Spartaka Petar Kurćubić što je donekle utešilo kolegu Ljubišu Stamenkovića.

Jer, ima i on zbog čega da bude ponosan, iako zbog isključenja nije na terenu dočekao poslednji sudijski zvižduk.
"Uvek ću se boriti za srpski fudbal i napadački stil igre, mada neki pokušavaju sve to da unište. Moja ekipa je danas igrala odlično i nemam šta da zamerim momcima. Ako ja smetam u srpskom fudbalu mogu slobodno da me izbace. Nije mi jasno zašto su me isključili i suđenje neću komentarisati".

SUPERLIGA – 1. kolo:

OFK Beograd – Voždovac  1:0 (1:0)
/Metković 33pen/

Rad – Čukarički 0:1 (0:1)
/Todorović 5/

Sloboda – Spartak 1:1 (0:0)
/Pejović 48 – Torbica 54/

19.00: Partizan – Novi Pazar
20.00: Radnički Niš – Radnički Kragujevac
20.00: Jagodina – Napredak

Nedelja:
18.00: Javor – Crvena zvezda
20.30: Vojvodina – Donji SremKapiten U-19 reprezentacije Srbije Marko Pavlovski

Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar PejovićČukaričkiDragoljub SrnićMarko PetkovićOFK BeogradRadsloboda užiceSrbijaSuperligaVladimir Torbicafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara