""
""

Drogba tipuje: Zlatnu loptu Ronaldu u ruke!

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.16. | 12:35

„On je pravi lider i zaslužuje da dobije Zlatnu loptu zbog svojih igara u dresovima Reala i reprezentacije“, glasan je Drogba, Ronaldu u čast za četvru Zlatnu loptu

Didije Drogba, nekadašnji fudbaler Čelsija, koji sada igra za Montreal tipuje na Kristijana Ronalda u ovogodišnjem izboru za najboljeg igrača sveta. Njegova logika je jednostavna, pa Drogba tvrdi da je Portugalac kvalifikacije za dodelu Zlatne lopte stekao popevši se na evropski tron sa ekipom Reala iz Madrida i reprezentacijom Portugalije. On takođe smatra da bi Ronaldo bio jedino logično rešenje za izbor prve kopačke planete, posle prošlogodišnjg nosioca titule Lea Mesija.
„On je pravi lider i zaslužuje da dobije Zlatnu loptu zbog svojih igara u dresovima Reala i reprezentacije. I kada je rano izašao iz igre u finalu Evropskog prvenstva imao je veliki uticaj na ekipu i bio je jedan od ključnih razloga pobede Portugalije“, rekao je Drogba komentarišući Ronaldove preduslove za sticanje ovogodišnje titule najboljeg fudbalera na svetu.

Izabrane vesti

Kada je reč o Kristijanu Ronaldu, on će ukoliko osvoji ovogodišnje priznanje uzeti četvrtu po redu Zlatnu loptu u karijeri. Portugalac je ove godine tresao mrežu 35 puta u Primeri, uz fascinantnih 16 golova u Ligi šampiona. U Francuskoj na Evropskom prvenstvu Ronaldo je tri puta pred svršen čin stavljao odbranbene igrače i golmane suparničih ekipa. Te brojke ga kvalifikuju za prvu kopačku 2016. godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatna loptaReal MadridPrimeraKristijano RonaldoDidije Drogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara