""
""

Druga šansa za Nikolu Tanaskovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.17. | 09:25

Talentovani krilni košarkaš vraćen u Partizan

Nije bilo Miroslava Nikolića kraj selektora Aleksandra Đorđevića na klupi Srbije tokom minule dve kvalifikacione utakmice, a razlog tome bio je odmah jasan - želeo je iskusni strateg da se posveti radu u Partizanu, kako bi ekipa što spremnije dočekala ciklus od tri jako teške utakmice. Od gostovanja Budućnosti u subotu, preko odlaska na noge Lijetuvos Ritasu u utorak, do meča sa Cedevitom u Beogradu naredne subote

Izabrane vesti

Umesto kvalitetnog rada, trener Nikolić i njegov medicinski tim više su se bavili oporavljanjem povređenih igrača. Kapiten Novica Veličković nije trenirao 15 dana zbog bola u nozi, Obrad Tomić se povredio tokom reprezentativne akcije sa Bosnom i Hercegovinom, Vanja Marinković je bio u timu Srbije, dok su se mladi izdanci Tadija Tadić i Marko Pecarski sa juniorskog turnira ABA lige vratili s virusom.

Zbog toga je Nikolić u sastav morao da vrati talentovanog Nikolu Tanaskovića, koji igra na dvojnoj registraciji u subotičkom Spartaku kod Nenada Čanka. Kod kojeg je, inače, imao zapaženu ulogu na prošlom Kupu Radivoja Koraća u Nišu. 
"Morao sam da povučem Nikolu Tanaskovića iz Spartaka da bismo mogli da radimo normalno, da malo popunimo redove. Imamo i Slobu Jovanovića na dvojnoj licenci, u OKK Beogradu, ali i on je povređen", kaže Nikolić za Sportski žurnal

Zbog svih problema sa povredama, nametnulo se logično pitanje - da li će Tanasković biti među putnicima za Podgoricu?
"Ne znam, videćemo. Za sada je tu, treniraće s nama. Da imamo malo više igrača na treningu. Da možemo da radimo".

Otkriva Nikolić da Partizan nije odustao od potrage za pojačanjima, posle neuspelih pregovora sa Radetom Zagorcem.
"I dalje stoji da su nam potrebna dva pojačanja, ali ništa se ne dešava. Moramo da osvežimo ekipu. Sada od iskusnih imamo samo Veličkovića, a pritom su nas i povrede desetkovale. I zato je potrebno da se pojačamo", ističe Nikolić za Sportski žurnal.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaNikola TanaskovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara