"Marin Čilić"
"Marin Čilić"

Duel paklenih servera pripao Čiliću

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.07.17. | 17:11

Hrvatski teniser savladao Kverija u četiri seta i prvi put u karijeri će se boriti za trofej na Vimbldonu

 

Marin ČilićPoznat je prvi finalista muškog singla na ovosezonskom izdanju Vimldona, a to je Marin Čilič koji je slavio nad Semom Kverijem sa 3:1, po setovima 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3) i 7:5.

Izabrane vesti

Kao što se i očekivalo, došlo je 4+ setova, došao je taj-brejk, ali i da će slaviti Hrvat. Naravno, dobrom momku iz Međugorja  koji je uspeo da preokrene meč u svoju korist, pošto je prvi set pripao Amerikancu, ovo je jedan od najvećihj uspeha u karijeri, ako se izuzme titula sa US Opena.

Kveri je ovog popodneva odigrao koliko je mogao, jer je malo ko očekivao da će imati snagu i energiju za novo čudo nakon što je vezao tri meča sa po pet setova. To pokazuje i odnos u asovima, a u tom segmentu je apsolutno vladao Čilić - 25:13. Hrvat zaista igra fanstastično u posledje vreme i sigurno ima veliku šansu da osvoji ovaj Vimbldon, bez obzira ko bude sa druge strane mreže na legendarnom Centralnom terenu.

Drugi poluifnallni par čine Rodžer Federer i Tomaš Berdih, a finale je zakazano za nedelju. Prošle godine titula je pripala Endiju Mariju.

(foto: Action Images)


tagovi

VimbldonSem KveriMarin ČilićHrvatskaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara