"Đorđević i Teodosić"
"Đorđević i Teodosić"

Dve loše vesti: Srbija izgubila, Teo se povredio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.16. | 07:53

Bolji od Orlova u pripremnom meču bila je Argentina rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16)

Đorđević i TeodosićNije ovo bio dobar meč. Iz najmanje dva razloga. Prvi - Srbija je doživela poraz od Argentine 74:79 na drugom meču turnira "Super 4", a drugi,verovatno i ozbiljniji - Miloš Teodosić je u poslednjoj četvrtini napustio igru zbog problema sa šakom. Ne zna se težina povrede, ali je izgledalo veoma neprijatno i bolno.

Ono što je dobro, ekipa Aleksandra Đorđevića mogla je da oseti vrelu atmosferu i očeliči se u nezgodnoj protivničkoj atmosferi u Kordobi protiv ratnički nastrojenih Argentinaca koji su u skladu sa epitetom i pružali partiju na parketu.

Izabrane vesti

Mnogo šuteva za tri poena, s njihove strane pogođenih, s naše daleko manje doprineli su ovom rezultatu. Agresivnost na startu meča donela je Gaučosima prednost, Srbija je sve preokrenula i u trećoj deonici čak imala prednost od osam poena, ali je u divljoj završnici naš tim izgubio konce i pretrpeo poraz.

Valjda nije ništa ozbiljno

Bilo je dobrih akcija, atraktivnih dodavanja, ali kao da su naši momci malo upali u vatru i nisu strpljivom igrom i građenjem akcija nanosili štetu rivalu. Nedostajalo je unutrašnje igre, bilo je dosta ispucavanja, a pozitivna stvar je dobra igra u tranziciji koju naši Orlovi forsiraju. Brzo i efikasno može da bude prava formula.

Ne sumnjamo da će se sve kockice poklopiti i da će Orlovi biti na visini zadatka kada to bude najvažnije.

Najefikasniji kod domaćina bili su Karlos Delfino sa 20 (najbolji pojedinac meča) i Andres Noćioni sa 19 poena, dok je Manu Đinobili dodao 13. U našem timu najbolji su bili Miroslav Raduljica sa 13 i Miloš Teodosić i Vladimir Štimac sa po 12 poena Marko Simonović i Nikola Kalinić su dodali po osam, Bogdan Bogdanović (0/6 za tri) i Stefan Jović po šest. Nikola Jokić je "nestao" na ovom duelu sa samo tri poena i to je ono što je nedostajalo, uz prilično slab šut za tri poena celog tima. Nemanja Nedović nije igrao na ovom duelu.

Ipak, ovo je samo prijateljski meč i prvi poraz Orlova kada su takvi dueli pred Olimpijske igre u pitanju, pa uz nadu da će se Miloš Teodosić na vreme oporaviti, iz ovog duela naši momci mogu da izvuku važne pouke.

I da ih upotrebe već u ponedeljak protiv Hrvatske od 23 časa.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaOI 2016Miloš Teodosićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvropaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara